Timp Liber

Și Clujul are cozile lui. Sute de oameni așteaptă să intre la expoziția lego de la Muzeul Etnografic

Sute de oameni așteaptă, duminică, să intre la expoziția lego care se desfășoară la Muzeul Etnografic al Transilvaniei de pe strada Memorandumului.

Coadă pe Memo, la Muzeul Etnografic. Sursă foto Facebook Adrian Dohotaru Coadă pe Memo, la Muzeul Etnografic. Sursă foto Facebook Adrian Dohotaru

 

O expoziție de construcții originale realizate din elemente Lego are loc în acest weekend, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.


Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă si aduce în atenția publicului construcții originale realizate din elemente LEGO(R) de membri ai Asociației Brickenburg, precum și modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă.

„Expoziția de lego realizată de o asociației Brickenburg cu Muzeul Etnografic e una dintre cele mai de succes expoziții din Cluj. Mii de clujeni vin la muzeu în cele două zile jumătate, se stă la coadă și cu zecile de minute. În acest timp, obiectivele culturale ale primăriei, 6 la număr, stau închise în weekend. Mă refer în special la Cinema Dacia si Cinema Mărăști, unde activitatea este mult subperfomantă pentru că sunt oameni puși în funcții de conducere pe criterii de apartenență politică, nu din cauza performanțelor culturale ori manageriale. Mi-ar plăcea să văd o astfel de dinamică nu doar la un muzeu etnografic, care are totuși alt specific și la centrele comunitare si culturale ale primăriei și mai ales în cartiere și accentul să fie pus pe activități cât mai permanente, nu doar pe evenimente. Ideal ar fi ca astfel de activități să fie realizate după consultări în cartiere cu rezidenții, cu asociații de profil, cu universitarii și studenții clujeni care pot ajuta cu micro-cercetari. E o posibilă direcție pentru reîntoarcerea bugetării participative în cartier (…) Oricum, e o bucurie să vezi dinamica asta, se mai joacă și copiii, mai primesc un răgaz și părinții să citească, să povestească”, a scris activistul civic Adrian Dohotaru, pe Facebook.


Expoziția mai poate fi vizitată duminică până la ora 17.00. Prețul biletului de intrare este de 5 lei.

CITEȘTE ȘI:

Expoziție de construcții Lego, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Expoziție de construcții LEGO(R), la Cluj. Vor fi expuse replici uriașe ale navelor spațiale Star Wars și a vaporului Titanic

Jucăriile prind viață în obiectivul unui clujean pasionat de Lego. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter