Timp Liber

Băutura alcoolică benefică pentru inimă. Reduce riscul mortalității și ajută memoria

Băutura alcoolică benefică pentru inimă. Băuturile alcoolice consumate în exces pot fi toxice pentru sănătatea organismului. Consumate cu moderație, acestea pot avea însă o grămadă de beneficii.

Băutura alcoolică benefică pentru inimă/ Foto: pixabay.com

 

 


Băutura alcoolică benefică pentru inimă și reduce riscul mortalității. 

 


Ce băutură alcoolică ar putea avea atâtea beneficii pentru organism? Este vorba de vinul roșu.

Vinul roșu consumat cu moderație poate avea o grămadă de beneficii pentru organism.


Băutura alcoolică benefică pentru inimă. Reduce riscul mortalității

Vinul roșu este o băutură alcoolică benefică pentru inimă. Consumat în timpul mesei poate să scadă presiunea arterială în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune. Această băutură conține de asemenea potasiu, fier sau fluor, îmbunătățind digestia și fiind o sursă de a furniza energie, conform sfatulmedicului.ro.

De asemenea, această băutură alcoolică poate reduce riscul mortalității. Vinul roșu este sănătos datorită conținutul său de antioxidanți, care se regăsesc atât în sâmburii, cât și în pielița strugurilor. Totodată, vinul roșu poate acționa preventiv în cazul atacurilor de cord. Totodată, studiile arată că un consum zilnic de până la 30 de grame poate elimina toate cauzele de deces, având astfel proprietatea de a reduce riscul de mortalitate.


CITEȘTE ȘI:
Băutura alcoolică ce te ajută să pierzi din kilograme. Reduce riscurile asociate cu diabetul zaharat și menține pielea fină
Alimentul care te protejează de demență și Alzheimer. Reduce riscul cancerului și are proprietăți antiinflamatorii

Băutura alcoolică benefică pentru inimă. Ajută memoria

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, vinul roșu este un adjuvant pentru cei care au probleme cu memoria. Vinul roșu are o cantitate mare de colină.


Colina este o vitamină care aduce organismului numeroase beneficii și se găsește din plin în vinurile roșii. Printre beneficiile acesteia se numără îmbunătățirea capacității de memorare, ameliorarea aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale, a hipoglicemiei și a hipercolesterolemiei, scrie king.ro

Acesta te poate ajuta să slăbești fiindcă arde grăsimile. Vinul roșu poate ajuta în curele de slăbire.

CITEȘTE ȘI:

Planta care îți vindecă inima. Reduce colesterolul și combate insomnia

Fructul care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Tratează ulcerul și combate anemia

Ultimele Stiri
abonare newsletter