Timp Liber

Cum să păstrezi roșiile proaspete până iarna. Folosește aceste trucuri ca roșiile să nu se strice tot anul

Cum să păstrezi roșiile proaspete până iarna. Există anumite trucuri pe care dacă le folosești, roșiile tale nu se vor strica tot anul. Vezi care sunt acestea.

Cum să faci să nu se strice roșiile până la iarnă. Vezi cum să păstrezi roșiile proaspete tot anul / FOTO: pixabay.com Cum să faci să nu se strice roșiile până la iarnă. Vezi cum să păstrezi roșiile proaspete tot anul / FOTO: pixabay.com

 

 


Înainte ca fructele și legumele să fie aduse cu grămada din străinătate, gospodinele române foloseau diverse trucuri prin care reușeau să păstreze roșiile proaspete până la iarnă.

 


Prin aceste trucuri poți și tu să păstrezi roșiile bune, să nu se strice tot anul!

În acest fel te poți bucura de roșiile din grădina proprie, gustoase și sănătoase, cât mai mult timp posibil.


Cum se păstrează roșiile proaspete până iarna. Trucuri pentru gospodine

Trucuri pe care să le folosești ca roșiile să nu se strice tot anul. Primul secret pe care trebuie să îl știi dacă vrei să ai roșii proaspete până la iarnă este despre o tehnică extrem de eficientă și rapidă. Pentru a aplica această metodă vei avea nevoie de câteva borcane de trei litri fiecare, pudră de muștar și hârtie, potrivit playtech.ro.

Prima dată speli roșiile proaspete, le lași la uscat, după care aranjezi cu grijă primul strat de roșii în borcan. Apoi acoperi cu pudră de muștar și hârtie. Repeți acest lucru până ai băgat toate roșiile în borcane. Ai grijă! Nu presa roșiile proaspete când le bagi în borcan. Este foarte important acest lucru.


După ce ai umplut borcanele, le închizi cu capace și le depozitezi într-un loc răcoros și în care nu intră lumina.

CITEȘTE ȘI:


Rosii toxice: cum iti dai seama daca rosiile pe care le-ai cumparat sunt sau nu toxice


Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greșeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

 

Cum faci să nu se strice roșiile până la iarnă. Metode prin care păstrezi roșiile proaspete

Mai există și altă metodă prin care poți să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă, fără să se strice deloc! A doua metodă include alcoolul.

După ce ai spălat roșiile le pui într-un borcan, iar peste ele pui două linguri de alcool și astupi cu capacul. Acum scutură borcanul ca alcoolul să se distribuie uniform, conform sursei menționate. Următorul pas este să iei un fitil din ață groasă pe care să-l aprinzi și să-l pui în borcan. După ce ai făcut asta închizi capacul rapid.

Unii români mai păstrează roșiile proaspete în fân sau rumeguș. Vezi AICI cum.

CITEȘTE ȘI:

Roșii toxice în magazine: Cum descoperi dacă o roșie este sau nu toxică

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă

Ultimele Stiri
abonare newsletter