Timp Liber

Zeci de mii de persoane, așteptate la Târgul de la Negreni: „Chiar dacă n-ai bani, nu pleci de la Negreni fără ceva” FOTO

Zeci de mii de persoane din țară și din străinătate sunt așteptate la cunoscutul Târg de la Negreni, raiul colecționarilor de vechituri.

Zeci de mii de persoane din țară și din străinătate sunt așteptate la cunoscutul Târg de la Negreni în acest weekend / Foto: Facebook - Tradiții Clujene Zeci de mii de persoane din țară și din străinătate sunt așteptate la cunoscutul Târg de la Negreni în acest weekend / Foto: Facebook - Tradiții Clujene

 

 


Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a anunțat că zeci de mii de persoane, din țară și din străinătate, vor participa și în acest an la Târgul de la Negreni, care are loc în acest weekend.

„Zeci de mii de persoane din ţară şi din străinătate participă în aceste zile la cunoscutul târg de la Negreni, județul Cluj. Se zice că nici dacă nu ai bani, de la Negreni nu pleci fără să cumperi ceva. Astfel, nu este un impediment nici dacă nu cunoşti limba vânzătorului, fiindcă atunci afacerile se derulează prin semne! La Negreni se organizează anual două mari târguri, cunoscute în întreaga ţară, ba chiar și peste hotare. Este vorba despre târgul de primăvară, denumit şi «târgul coaselor», ce are loc mereu în luna iunie şi, mai ales, târgul de toamnă de la «Fechetău». Ambele târguri, cu o tradiţie de căteva secole, adună timp de o săptămână mii de comercianţi şi cumpărători”, a anunțat CJCPCT Cluj.


De la încălţăminte şi îmbrăcăminte, obiecte tradiţionale din gospodărie, elemente de port tradițional din întreaga țară, antichităţi, cărţi, mobilier, picturi, ori mâncăruri tradiţionale sau alte mărunțișuri, de toate găsim în aceste zile la Negreni, dacă parcurgem târgul întins pe aproape cinci hectare, de-a lungul Crişului Repede.

Acest târg are legătură directă cu lumea satului, cu uneltele din gospodăria ţărănească, cu îmbrăcămintea bunicilor, cu fascinanta istorie a trecutului, care poate fi „citită” prin examinarea obiectelor puse la vedere, a albumelor fotografice de familie, a tablourilor şi icoanelor din casa bătrânească, mai spun cei de la CJCPCT Cluj.


Târgul de toamnă de la Negreni se desfășoară în perioada 6-9 octombrie 2022.

CITEȘTE ȘI:

Weekend plin. Zilele Clujului, Târgul de la Negreni și Festivalul Silvoiței. Tu unde mergi?

Imagini superbe de la Zilele Clujului! Artificii, show special de drone și video mapping. VIDEO

Piața Unirii, plină ochi de Zilele Clujului! Peste 75.000 de participanți în cea de-a doua seară. FOTO/VIDEO

abonare newsletter