Timp Liber

„Număr îngrijorător de mare” de intervenții pe munte. Cele mai multe în Bușteni și Cluj!

Salvamont România anunţă că, sâmbătă, s-a înregistrat un „număr îngrijorător de mare” de evenimente pe munte, echipele având 31 de intervenţii.

 

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, anunţă, duminică, Salvamont România.


Sursa citată a precizat că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 31 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Cele mai multe intervenţii – respectiv 7 – au avut salvatorii montani din Buşteni. Urmează Clujul și Neamț, cu câte 4 intervenții fiecare. 


„În cazul acestor intervenții au fost salvate 43 de persoane, 7 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 21 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană. Salvamont România va doreste o zi frumoasă pe cărări de munte, va îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să fiți alături de echipele Salvamont în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, transmit salvamontiștii.

CITEȘTE ȘI:

Cinci tineri, echipați cu două lanterne, au pornit la apus pe un traseu de câteva ore. Salvamont: „Ce să mai zicem, că iar sar haterii”

12 sfaturi utile pentru prevenirea accidentelor pe munte, de la salvamontiștii clujeni! Ce să faci dacă te rătăcești

Două turiste de 69 şi 70 de ani, salvate de salvamontiști în Munții Făgăraș. Femeile au făcut atac de panică

Ultimele Stiri
abonare newsletter