Ştiri din Transilvania

Două turiste de 69 şi 70 de ani, salvate de salvamontiști în Munții Făgăraș. Femeile au făcut atac de panică

Două turiste din Bucureşti, în vârstă de 69 şi 70 de ani, au fost recuperate de salvamontiști după ce au ajuns epuizate într-o zonă înaltă din Munții Făgăraș.

Două turiste din Bucureşti, în vârstă de 69 şi 70 de ani, au fost recuperate de salvamontiști după ce au ajuns epuizate într-o zonă înaltă din Munții Făgăraș/ Foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Două turiste din Bucureşti, în vârstă de 69 şi 70 de ani, au fost recuperate de salvamontiști după ce au ajuns epuizate într-o zonă înaltă din Munții Făgăraș/ Foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

 

Două turiste din Bucureşti, în vârstă de 69 şi 70 de ani, ajunse în zona Custura Sărăţii, care se află în apropiere de vârful Negoiu din munţii Făgăraş, au solicitat sprijinul salvamontiştilor deoarece erau epuizate şi au făcut atac de panică, au informat reprezentanţii Serviciului Public Judeţean de Salvamont Sibiu.


 

Conform sursei citate, în ajutorul celor două turiste din Bucureşti au plecat echipe de salvamontişti din Sibiu şi din judeţul Argeş.


La acestea au ajuns salvamontiştii de la punctul de salvare Negoiu.

„Persoanele, alături de salvamontişti, au început deplasarea spre Cabana Negoiu. Momentan nu prezintă probleme medicale, doar epuizare”, au informat reprezentanţii Salvamont Sibiu.


În vara anului trecut, Salvamont Sibiu a alocat o echipă de salvare permanentă în zona Negoiu din munţii Făgăraş, pentru a reduce timpii de răspuns în caz intervenţie, având în vedere fluxul turistic crescut de la cabanele Negoiu şi Barcaciu.

 

CITEȘTE ȘI:

Tragedie în Munții Făgăraș. Doi schiori au murit după ce au fost prinși de o avalanșă

Clujeancă, blocată în Munții Făgăraș. Salvamontiștii au intervenit pentru a o salva pe femeie

Ultimele Stiri
abonare newsletter