Timp Liber

Când scăpăm de caniculă în Cluj? VEZI Prognoza meteo pentru toată săptămâna

Județul Cluj s-a aflat vineri și sâmbătă sub mai multe atenționări de caniculă. După mai multe zile de temperaturi caniculare, meteorologii anunță ploi.

Prognoza meteo pentru această săptămână la Cluj/ Foto: Monitorul de Cluj Prognoza meteo pentru această săptămână la Cluj/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Cea mai mare parte a ţării s-a aflat vineri și sâmbătă sub avertizăre de caniculă şi disconfort termic accentuat.


 

Potrivit prognozei Accuweather, în acest weekend temperaturile din Cluj-Napoca nu vor coborî sub 30 de grade Celsius, însă sunt așteptate reprize de ploaie.


Prognoza meteo în Cluj-Napoca

Luni, 25 iulie, cerul va fi însorit pe tot parcursul zilei, iar șansele de precipitații vor fi aproape inexistente. În această zi maximele vor ajunge până la 32 de grade Celsius, iar pe timpul nopții sunt așteptate 14 grade.

Marți cresc temperaturile, iar maxima zilei va ajunge la 35 de grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi așteptate 17 grade. Șansele de ploaie rămân la fel de scăzute ca în ziua precedentă.


De miercuri încep să crească șansele de ploaie, însă maximele rămân la fel de ridicate fiind așteptate 31 de grade Celsius pe timpul zilei și 16 grade pe timpul nopții.

Joi, 28 iulie, cerul va fi predominant acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi de 25%. Maximele vor ajunge la 32 de grade Celsius, iar pe minimele vor coborî la 16 grade Celsius. 


Vineri scad din nou șansele de ploaie, iar maxima va ajunge la 33 de grade Celsius.

Sâmbătă chiar dacă șansele de ploaie au crescut la 55%, meteorologii anunță maxime de 34 de grade Celsius. Cerul va fi predominant înnorat, iar pe timpul nopții vor fi așteptate 17 grade Celsius.


Duminică cresc șansele de precipitații, iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori (70%). Temperaturile încep să scadă, fiind așteptate 27 de grade pe timpul zilei și 15 grade noaptea.

Prognoza meteo pentru luna august

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat estimări ale valorilor termice pentru perioada 25 iulie – 22 august.  Potrivit specialiștilor, vremea se va menține cãlduroasã, precipitaţiile vor fi pe spaţii restrânse, iar deficitul de umiditate din sol va fi extrem de ridicat.

Prognoza pentru săptămâna 25 iulie 2022 – 1 august 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza pentru săptămâna 1 august 2022 – 8 august 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza pentru săptămâna 8 august 2022 – 15 august 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza pentru săptămâna 15 august 2022 – 22 august 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

 

CITEȘTE ȘI:

11 clujeni au leșinat pe stradă din cauza caniculei. Cum oferim primul ajutor până la sosirea ambulanței?

Cum evităm situațiile de urgență care pot să apară pe timp de caniculă. Polițiștii clujeni: „Nu lăsați copiii sau animalele singuri în mașină!”

Vreme extremă în Cluj-Napoca! Recomandări pe timp de caniculă, de la autorități. Există 4 spații de refugiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter