Politică

Candidați „pe viață” la primăriile din județul Cluj

În urmă cu câteva zile liberalii au definitivat lista candidaților la primăriile din județul Cluj. Pe lista PNL figurează primarii longevivi ai Clujului, dar și șase femei. De asemenea, în perioada următoare, liberalii vor discuta listele de consilieri locali, unde se va aloca aproximativ o treime din locuri unor nume noi.

Minodora Luca și Tudor Ștefănie Minodora Luca și Tudor Ștefănie

Printre cei care vor candida pentru al treilea mandat și care fac parte din tabăra vechiului PNL se numără primărița din Borșa- Maria Secară, Daniela Mănăilă- primărița din Tureni și Ioan Miron- actualul primar al localității Geaca.

De departe, cei mai longevivi primari și veșnic candidați sunt primarul din Turda- Tudor Ștefănie și primărița din Băișoara-  Minodora Luca. Cei doi vor candida pentru al patrulea mandat. Pentru al patrulea mandat va candida și primarul localității Aluniș, Mihai Sav.


În urmă cu câteva săptămâni, liberalii spuneau că vor să vină la alegerile locale, pe listele de consilieri locali, cu nume noi, astfel că şi-au propus să racoleze reprezentanţi ai societăţii civile şi din mediul academic şi economic în ideea că mai strâng electorat.

După ce PNL a anunţat că va aloca o treime din lista de consilieri oamenilor noi, şi PSD a ieșit „la vânătoare” de personalităţi.


În perioada următoare, liberalii vor anunța și listele pentru consiliile locale din județ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter