Politică

PNL Cluj și-a validat candidații la majoritatea primăriilor din județ

Liberalii clujeni și-au validat zilele trecute majoritatea candidaților la primăriile din județ. Pe lista celor validați se regăsește și primarul localității Turda, Tudor Ștefănie, care inițial a anunțat că nu va mai candida pentru încă un mandat.

Liberalii clujeni s-au întrunit vineri în ședință pentru a valida candidații la primăriile din județ.

Au primit astfel undă verde în primul rând primarii care sunt în funcții în prezent. Au fost validate 75 de candidaturi, dintr-un total de 81 de unități teritorial administrative. Potrivit liderilor PNL, până în 8 februarie, mai exact pe parcursul săptămânii care urmează, va fi definitivată lista care va cuprinde și consilierii.


Primii validați, primarii în funcție

Astfel, liberalii care își doresc un fotoliu de primar la alegerile din vară, în primul rând în municipiile din județ și care au susținerea PNL sunt Tudor Ștefănie -la Turda, Mircea Moroșan- la Huedin, Marius Sabo -la Gherla, Dorin Lojiogan -la Câmpia Turzii și Aurelian Mureșan -la Dej. Candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca a fost validată încă de acum câteva săptămâni, de conducerea centrală a partidului.

Șulea vrea tot la primărie, nu la CJ

Deși în urmă cu câteva luni actualul primar al localității Florești, Horia Șulea, nu excludea o eventuală candidatură la Consiliul Județean, acesta va candida pentru încă un mandat la Primărie, candidatura acestuia fiind validată de PNL Cluj. “Am luat în calcul o candidatură la Consiliul Județean în urmă cu câteva luni, dar voi candida totuși la Primăria Florești, sunt multe de făcut în Florești, astfel că îmi doresc să mai rămân încă un mandat”, a spus Horia Șulea.   


Ștefănie s-a răzgândit

Deși a spus în repetate rânduri că nu își mai dorește un mandat la Primăria Turda, Tudor Ștefănie va candida totuși, pentru al patrulea mandat. Aceasta a fost decizia partidului, explică primarul de la Turda. “Am spus că nu voi mai candida, așa este, dar nu s-a găsit altă variantă, iar partidul a luat această decizie, ca eu să candidez din nou. Nu este lista finală, dar este puțin probabil ca până la data stabilită să se găsească totuși alt candidat. S-a luat această decizie pentru că PNL nu își permite să piardă Primăria Turda”, a declarat Tudor Ștefănie.

Ștefănie a anunțat anul trecut că nu va mai candida la funcția de primar, la alegerile locale din anul 2016. Acesta declara atunci decizia sa este fermă și definitivă.


Candidează la primărie, dar se gândește la parlamentare

Deși recunoștea recent că țintește un post în Parlament, Mircea Moroșan va candida, într-o primă etapă, la Primăria Huedin, pentru un nou mandat. Și acesta a primit undă verde de la conducerea PNL Cluj. “Mi-am depus intenția de a candida. Dorința mea ar fi fost să candidez la Parlament, dar într-o primă etapă voi candida pentru Primărie”, declara recent Moroșan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter