Economie

Burse pentru şomerii clujeni care vor să-şi înceapă propria afacere

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj implementează în această perioadă în regiunea de Nord-Vest unul dintre cele mai ample proiecte care vizează piaţa muncii, realizate cu ajutorul fondurilor europene. Cei mai norocoşi dintre şomeri vor avea posibiliatea la finalizarea cursurilor să primească burse pentru a-şi începe propria afacere.


Actualitate

Clujeanul Iosif Pop dă de pământ cu Clujul şi susţine Timişoara: Şomeri mai mulţi în Cluj, oameni mai harnici în Timişoara

Iosif Pop sursa foto: Adevarul
Fostul preşedinte al Băncii Transilvania în perioada 1993 - martie 2002, preşedinte al Consiliului Civic Local Cluj, un organism care critică activitatea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi care îşi desfăşoară activitatea în Sala de Sticlă a Primăriei, Iosif Pop, a analizat oraşele Cluj-Napoca şi Timişoara din perspectiva candidaturii celor două oraşe la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Economie

FOTO Cluj: De la fermier sau şomer la asistent manager şi antreprenor

Mihai Deac asistent manager
Locuitorii mai multor sate din judeţul Cluj s-au transformat peste noapte din agricultori sau şomeri în antreprenori, după ce au absolvit un curs finanţat din fonduri europene. Oamenii spun că datorită acestor cursuri şi-au găsit un loc de muncă la oraş sau şi-au dezvoltat propriile afaceri.

Economie

Peste 1.000 de absolvenţi s-au înregistrat ca şomeri la AJOFM Cluj

Mai bine de 1000 de tineri din judeţul Cluj, care au absolvit cursurile învăţământului preuniversitar sau universitar în această vară, s-au înregistrat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj până ieri, în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj. Numărul celor care vor primi ajutor financiar din partea statului este triplu faţă de anul trecut, când doar 336 de absolvenţi au beneficiat de şomaj.abonare newsletter
banners