Economie

Peste 200 de clujeni îşi vor pierde indemnizaţia de şomaj din cauză că nu au participat la Bursa Locurilor de Muncă

Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Cluj nu a stârnit interesul şomerilor. Directorul instituţiei a declarat că mulţi dintre participanţi au mers doar pentru a-şi viza documentele şi a nu fi sancţionaţi.

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat că peste 200 de clujeni care nu au participat la Bursa Locurilor de Muncă îşi vor pierde indemnizaţia de şomaj, întrucât prezenţa persoanelor indemnizate la asemenea evenimente este obligatorie.

Don a afirmat că a observat că mulţi dintre cei care au venit la eveniment se înghesuiau mai degrabă să îşi vizeze invitaţiile, pentru a nu fi sancţionaţi, decât să vadă care este oferta locurilor de muncă.


"Nu ni se pare în regulă faptul că, deşi sunt locuri de muncă, clujenii nu le accesează. Am avut solicitări de şomeri din ţară ca să participe la bursa din Cluj şi, într-o perioadă de criză, nu înţelegem de ce cei care sunt în Cluj şi care au o paletă de locuri de muncă atât de diversă la dispoziţie nu le accesează. Am avut o situaţie de dimineaţă, în care majoritatea se înghesuiau să li se vizeze documentele de participare decât să vadă în standuri ce agenţi economici au locuri de muncă. Alţi peste 200 de şomeri nu s-au prezentat la bursă, astfel că îşi vor pierde indemnizaţia de şomaj", a declarat Daniel Don, citat de ştirileprotv.ro.

Conform sursei citate, interesul clujenilor pentru oferta de locuri de muncă este scăzut, iar o explicaţie ar putea fi aceea că respectivele persoane au bani din altă parte şi, împreună cu indemnizaţia de şomaj, reuşesc să facă rost de sumele necesare traiului.


"Practic, oamenii stăteau la coadă să li se pună viza şi să rămână în continuare în şomaj, în loc să stea la rând la un agent economic. Aici probabil vorbim de venituri care există şi care fac posibil traiul de zi cu zi şi la care se adaugă indemnizaţia de şomaj şi atunci interesul pentru un loc de muncă este mult diminuat. Nu aş putea să zic de unde sunt veniturile, dar asta este concluzia pe care o tragem când vedem că asemenea oferte nu sunt luate în serios", a spus Daniel Don.

În Cluj, numărul total de participanţi la Bursa Locurilor de Muncă a fost de peste 4.500, evenimentul fiind organizat la Dej, unde s-au prezentat o mie de persoane, şi la Cluj-Napoca, unde s-au înregistrat peste 3.500 de participanţi.


De asemenea, în cadrul evenimentului au fost selectate în vederea angajării aproximativ 1.500 de persoane, dintre care 1.200 la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter