Politică

Plenul Senatului dezbate Legea privind Roşia Montană

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov (PSD), a propus, marţi, plenului Senatului, respingerea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană, propus de Guvern.

Actualitate

Proiectul Roşia Montană, puternic criticat într-o dezbatere din PE

Proiectul Roşia Montană a fost criticat de aproape toţi eurodeputaţii care au luat cuvântul miercuri în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) a Parlamentului European în cadrul unui schimb de opinii cu Comisia Europeană (CE) privind tehnologiile de minerit pe bază de cianuri, cei mai vehemenţi fiind eurodeputaţii ungari şi cei români de etnie maghiară, potrivit Agerpres.

Actualitate

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii sunt alături de minerii din Roşia Montană

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii se alătură protestului de la Roşia Montană, în semn de solidaritate cu colegii lor. De asemenea mai multe sindicate şi comune din întraga ţară au transmis mesaje de susţinere minerilor blocaţi de joi în subteran, în semn de protest faţă de neacordarea, de către senatorii Comisiei juridice, avizului de începre a exploatării de la Roşia Montană.

abonare newsletter
banners