Politică

Efectele „Ordonanţei traseiştilor“ sunt resimţite şi la Consiliul Judeţean Cluj

Foştii parteneri USL nu vor bloca validarea unui nou consilier judeţean, chiar dacă acesta este traseist.

Demisia lui Ioan Olelelu (PSD) şi automat preluarea conducerii de către liberalul Mihai Seplecan va schimba configuraţia în Consiliul Judeţean Cluj.

Ioan Deac, următorul pe lista USL încurcă lucrurile în forul judeţean pentru că deocamdată nu există o demisie a sa înregistrată nici la organizaţia judeţeană a PNL, nici la cea municipală, adică la PNL Câmpia Turzii.


Pe de altă parte, Ioan Deac ar avea o adeziune depusă la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator (PLR). Astfel, nici foştii parteneri USL nu ştiu încă ce au de făcut în perioada următoare.

PSD aminteşte de „episodul Cristian Matei“

Foştii parteneri de alianţă USL, liberalii şi social democraţii de la Cluj, spun că nu vor pune piedici validării acestuia.


Liderul PSD Cluj Remus Lăpuşan aminteşte de situaţia de anul trecut, în care PNL a ţinut în stand-by PSD când a tergiversat validarea lui  Cristian Matei în CJ Cluj. O asemenea situaţie s-ar putea repeta şi în acest caz, spune Lăpuşan.

Astfel, în momentul de faţă, există două variante: Ioan Deac ar avea nevoie de semnătura liderilor judeţeni ai vechiului USL- Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj, Marius Nicoară, lider PNL Cluj şi Şerban Rădulescu, preşedinte PC Cluj. Cea de-a doua variantă este aceea potrivit căreia Deac ar avea nevoie de semnătura Steluţei Cătăniciu, preşedinte PLR Cluj.


 „Aşteptăm să ne spună cei de la Biroul Juridic al CJ cum se va proceda. Există două variante, ori semnătura doamnei Cătăniciu, ori a mea, a domnului Nicoară, şi a domnului Rădulescu. Eu nu mă opun, cred că nici Nicoară nu are motive să nu semneze, aşa cum a făcut cu Cristian Matei anul trecut, pentru că atunci ar fi abuz în serviciu“, a explicat Remus Lăpuşan.

În acelaşi timp, copreşedintele PNL Cluj Marius Nicoară dă asigurări că nu va bloca nimic, în privinţa validării lui Deac.  „Voi semna dacă va trebui şi va fi nevoie, nu am de ce să mă împotrivesc“ , a spus Nicoară. 


Consilierul „în două luntri“

Ioan Deac nu şi-a depus demisia din PNL, dar nici nu şi-a anunţat colegii în acest sens. Mai mult, el nici nu răspunde la telefon, pentru a explica cum stau lucurile.

„Potrivit legii, dacă acesta şi-a depus adeziunea la un partid, nu trebuie neapărat să îşi dea demisia de la celălalt partid, în cazul de faţă PNL Iar ceea ce pot să vă spun sigur este că nu şi-a a depus nicio demisie la PNL Câmpia Turzii şi că este într-adevăr un apropiat al PLR“, a spus liderul PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.


Ioan Deac este născut în 1953, este de profesie electronist, dar în prezent este broker în asigurări la o firmă din Câmpia Turzii.  

La alegerile din 2012 a candidat pe lista USL, iar la acel moment era membru în Biroul Municipal al PNL Câmpia Turzii.

abonare newsletter