Politică

Alin Tişe: „Traseiştii să-l acționeze pe Ponta în instanță! PSD sfidează Curtea Constituţională“

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe atrage atenţia că PSD blochează la Camera Deputaților reglementarea situaţiei aleșilor locali, după ce „Ordonanţa traseiştilor“ a fost declarată neconstituţională.

Liberalii cer aleşilor locali care îşi pierd mandatul să-l acţioneze în judecată pe premier pentru prejudiciile cauzate prin emiterea OUG neconstituţională.

„PSD a pregătit, în comisiile Camerei Deputaţilor,  adoptarea tacită a Legii de respingere a Ordonanței traseismului.   


PNL cere aleşilor locali care îşi pierd mandatul să-l acţioneze în judecată pe premier pentru prejudiciile cauzate prin emiterea OUG neconstituţională.

OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională şi CCR a cerut, prin decizia sa, ca Parlamentul, prin legea de respingere a OUG, să reglementeze situaţia aleşilor traseişti.


Constituţia prevede acest lucru în art. 115 alin. 8. Este deci o obligaţie constituţională!

Termenul pentru adoptarea tacită a proiectului de către Camera Deputaților este azi, 11 februarie“, spune Alin Tişe.


Senatorul mai subliniază că în raportul Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, PSD nu a dorit să se reglementează efectele respingerii OUG, respectiv să se decidă pierderea mandatelor aleșilor locali traseiști.

„Dar PSD a recunoscut indirect, printr-un amendament, că dau OUG neconstituţionale intenţionat şi a statuat că „Guvernul nu are voie să emită OUG care încalcă Constituţia”.


PSD vrea să protejeze mandatele aleșilor locali care au trecut, prin traseism, la ei, deşi CCR a decis altceva!

PNL a solicitat prin amendamente în comisii să se stabilească clar pierderea mandatelor tuturor aleşilor locali are au migrat. Traseiştii vor trebui sa acționeze în judecată guvernul şi prim-ministrul pentru prejudiciul cauzat“, mai arată Tişe.  

abonare newsletter