Actualitate

De Ziua Mondială a Pădurilor, la Cluj se fură lemne ca-n codru

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluție în 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.
Actualitate

Scandalurile UITATE ale Clujului. Anchetele trenează de ani buni, iar autorităţile ÎNCĂ „continuă cercetările”

Fie că vorbim de defrişările masive şi ilegale de arbori din judeţul Cluj, de scandalul cărnii de cal aruncată în lacul Tarniţa, de scandalul provocat de Avicola Călăraşi care a livrat în Cluj carne infestată cu salmonella în paleţi cu urme de excremente de şoareci sau scandalul laptelui cu aflatoxină, autorităţile s-au „spălat pe mâini” şi au uitat să dea verdictul.

Actualitate

FOTO: Pădurea din Florești dispare sub ochii autorităților și îmbogățește “băieții deștepți” din imobiliare

Defrisari Tauti
Membrii Composesoratului Florești, administratorul de drept al pădurii din Florești și Tăuți, i-au cerut primarului Horia Șulea să le semneze un plan parcelar de punere în posesie pentru cadastrarea pădurii. Primarul a refuzat, iar acuma este amenințat că va fi dat în judecată. “În spatele asociației sunt niște floreșteni aliniați politic, o parte manipulați politic și niște băieți deștepți care stau ascunși", a precizat Horia Șulea.

Actualitate

FOTO: Scări de beton către Dumnezeu în locul pădurii. Se întâmplă în județul Cluj

Manstirea Tauti
Au tăiat zeci de copaci să toarne beton pentru a ajunge la cimitir. Se întâmplă la Mănăstirea Tăuți din județul Cluj, unde zeci de arbori au fost puși la pământ pentru a face loc impresionantelor scări. Maica Stareță de la Mănăstirea Tăuți a declarat că pădurea aparține mănăstirii și că a avut autorizație de la Ocolul Silvic Cluj pentru fiecare copac tăiat.


abonare newsletter
banners