Actualitate

Moartea lui Dumitru Fărcaş. Omagii din partea lui Ovidiu Purdea Someş şi Aurel Tămaş

Cântăreţul de muzică populară Ovidiu Purdea Someş a afirmat că Dumitru Fărcaş a fost unul dintre cei mai frumoşi români pe care i-a cunoscut, considerând că acesta putea fi numit ”voievod al taragotului”. Aurel Tămaş consideră că decesul lui Dumitru Fărcaş este ”o pierdere imensă” pentru folclorul românesc, acesta fiind cel care a înnobilat taragotul cu care a slujit neamul românesc.


Actualitate

REVELION 2014: Primăria îi aşteaptă pe clujeni în Piaţa Unirii cu 700 de sticle de şampanie, concerte şi focuri de artificii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, schimbări radicale în ceea ce priveşte organizarea Revelionului 2014. Potrivit acestuia, concertele şi focul de artificii vor avea loc în Piaţa Unirii şi nu în faţa Teatrului Naţional cum se întâmpla anii trecuţi. Costurile organizării petrecerii de Revelion se ridică la 12.000 de euro.


Actualitate

Aurel Tămaş cântă duminică la sărbătoarea de la Crucea Iancului

Aurel Tămaş va concerta duminică la Mărişel (Sursa foto: http://oradetimis.oradestiri.ro)
Duminică, 14 iulie 2013 va avea loc, la „Crucea Iancului” din localitatea Mărişel-Fântânele, tradiţionala sărbătoare populară ce se desfăşoară încă din anul 1850, în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din Revoluţia de la 1848 care, prin sacrificiul lor, au oprit trupele imperiale trimise să reprime mişcarea revoluţionară.


abonare newsletter
banners