Actualitate

A renunţat la meditaţii pentru bacalaureat şi la banchet să-şi strângă bani pentru a-şi începe propria afacere. Primăria i-a omorât visul. „Am crezut că se poate face ceva în ţara asta”

Apicultorului i-au decedat şapte familii de albine.
Visul de o viaţă al unui tânăr de 20 de ani dintr-o comună din judeţul Cluj de a avea propria afacere în domeniul apicol s-a năruit la scurt timp după ce şi-a deschis-o, din cauza nepăsării unor angajaţi ai primăriei care nu l-au anunţat că urmează să fie efectuate erbicidări, iar rând pe rând, albinele i-au început să moară. Acum, toată investiţia sa s-a dus pe apa sâmbetei, iar tânărul este decis să facă tot ce-i stă în putere să-şi recupereze investiţia.


Economie

ACA: Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene prin măsura destinată tinerilor fermieri din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în condițiile în care un apicultor trebuie să dețină cel puțin 220 de familii de albine ca să poată primi suma minimă de 12.000 de euro, consideră președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.


abonare newsletter
banners