Actualitate

Urșii au băgat frica în localnicii din Apahida. Primăria îndeamnă la vigilență: „Nu vă apropiați de urs și să nu îl hrăniți!”

Prezența urșilor în împrejurimile municipiului Cluj-Napoca creează îngrijorare în rândul populației. Localnicii din Apahida sunt îndemnați să fie vigilenți și să nu hrănească animalul sălbatic.

Prezența urșilor în împrejurimile municipiului Cluj-Napoca îi îngrijorează pe oamenii din localitățile învecinate/Foto: pixabay.com Prezența urșilor în împrejurimile municipiului Cluj-Napoca îi îngrijorează pe oamenii din localitățile învecinate/Foto: pixabay.com

 

 


Sunt înregistrate tot mai multe incidente în care animalele sălbatice se apropie de gospodăriile oamenilor, generând panică, iar uneori pagube însemnate. 

 


Spre exemplu, în urma unei „vizite” a ursului în localitatea Corpadea, prisaca unui apicultor a fost distrusă de animalul sălbatic. 

Primăria comunei Apahida îi îndeamnă pe localnici să fie atenți și să nu se expună riscului de a fi atacați de urs, oferindu-i hrană. 


„Zilele trecute a fost semnalată prezența unui urs în zona localităților Jucu-Apahida-Cojocna. 

În comuna noastră, în satul Corpadea, ursul a distrus o amenajare apicolă. 


Vă rugăm să fiți vigilenți, să nu vă apropiați de urs, dacă acesta ajunge în zona dumneavoastră și să nu îl hrăniți!”, avertizează reprezentanții primăriei, prin intermediul unui mesaj public

Apicultorul păgubit a fost cel care a sesizat incidentul, solicitând sprijin autorităților locale.


În urmă cu o lună, un urs care traversa strada, pe un drum din Bonțida, a fost lovit în plin de un autoturism. 

CITEȘTE ȘI:

Urșii dau din nou târcoale în apropiere de Gherla. Taur, găsit sfâșiat pe un câmp. VIDEO

Recent, o delegație a Parlamentului European a venit în România să verifice situația urșilor în contextul petiţiilor primite pe tema protejării populaţiei de urs brun şi a tăierilor ilegale din ţara noastră.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Mediului Tanczos Barna, în ultimii ani au fost raportate peste 150 de atacuri asupra oamenilor şi 14 decese cauzate de urși. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Urs, lovit de un autoturism în Bonțida! Animalul fugea printre mașini. VIDEO cu accidentul

Mesaj Ro-Alert în Chiuiești, Cluj! A fost semnalată prezența unui URS: „Rămâneți în locuințe!”

Urșii dau din nou târcoale în apropiere de Gherla. Taur, găsit sfâșiat pe un câmp. VIDEO

abonare newsletter