Ştiri din Transilvania

Mai mulți bărbați ucraineni, depistați de polițiștii de frontieră după ce au trecut Tisa înot. Au cerut azil politic în România

Poliţiştii de frontieră au descoperit 19 bărbaţi ucraineni pe teritoriul României, toţi ajungând în ţara noastră după ce au trecut înot râul Tisa din Maramureș.

Mai mulți bărbați ucraineni, depistați de polițiștii de frontieră după ce au trecut Tisa înot. Au cerut azil politic în România Mai mulți bărbați ucraineni, depistați de polițiștii de frontieră după ce au trecut Tisa înot. Au cerut azil politic în România

 

 


Mai mulţi bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră după ce au trecut râul Tisa pentru a ajunge pe teritoriul românesc, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

 


„La ore diferite, lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat 7 cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţii de frontieră Lunca la Tisa. Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, respectiv din cadrul Serviciului Teritorial al PF Maramureş au depistat, tot ieri (marţi - n.red.), în zona de responsabilitate două grupuri de cetăţeni ucraineni, formate din 8, respectiv 4 persoane, bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.


Potrivit acesteia, toţi cetăţenii ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

După ce în Ucraina a fost impusă legea marţială în urma atacului Rusiei, bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani nu mai au permisiunea să plece din ţară.


 

CITEȘTE ȘI:

La limita disperării. Opt bărbați din Ucraina au trecut granița României înotând, pentru a scăpa de război

EMOȚIONANT. Doi copii ucraineni, primiți cu aplauze în prima zi la o școală din Italia - VIDEO

abonare newsletter