Ştiri din Transilvania

La limita disperării. Opt bărbați din Ucraina au trecut granița României înotând, pentru a scăpa de război

Poliţiştii de frontieră au descoperit opt bărbaţi ucraineni pe teritoriul românesc, toţi ajungând în ţara noastră după ce au trecut înotând prin apa râului Tisa din Maramureș.

Bărbați din Ucraina au trecut granița României înotând, pentru a scăpa de război.

 

 


Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

 


„La ore diferite, lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Sighetu Marmaţiei au depistat şapte cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei, Lunca la Tisa şi Bocicoiu Mare. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au depistat în zona de responsabilitate un cetăţean ucrainean de 43 de ani care a trecut din Ucraina în România”, a transmis ITPF.


Potrivit aceleiaşi surse, toţi cetăţenii ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

CITEȘTE ȘI:

Un jurnalist american, împușcat mortal în războiul din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter