Ştiri din Transilvania

Județul Sălaj, „polul frigului” în noaptea de marți spre miercuri. Au fost înregistrate temperaturi de -20 de grade

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în noaptea de marți spre miercuri a fost de -20,2 grade Celsius, în localitatea Camăr, județul Sălaj.

Județul Sălaj, „polul frigului” în noaptea de marți spre miercuri. Au fost înregistrate temperaturi de -20 de grade

 

 


Cu o temperatură de -20,2 grade Celsius înregistrată în localitatea Camăr, judeţul Sălaj a fost în noaptea de marţi spre miercuri, "polul frigului" în România, potrivit datelor înregistrate la staţiile meteo amplasate de meteorologii amatori de la Severe Weather Alert - Sălaj (SWAS), comparate cu datele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 


„11 spre 12 ianuarie - noaptea în care Sălajul a devenit polul frigului din România, înregistrându-se -20.2 grade Celsius la Staţia SWAS Camăr, iar temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munţilor - Staţiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa, Ceahlău Toaca - cu care aseară eram la egalitate, dar şi în depresiunile deja celebre din ţară - zona Miercurea Ciuc - Gheorgheni - Topliţa”, se arată miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Severe Weather Alert.

Potrivit sursei citate, printre cauzele temperaturilor scăzute se numără degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord-Vest a ţării faţă de alte zone unde e încă noros şi stratul de zăpadă mai consistent existent momentan în regiunea de Vest, Nord şi Nord-Vest a judeţului.


Severe Weather Alert - Sălaj este un grup de meteorologi amatori care, începând din 2021, a amplasat mai multe staţii meteo în diferite puncte din judeţ şi prezintă în mod constant pe pagina proprie de Facebook prognoze meteorologice pentru Sălaj şi judeţele învecinate.

 

CITEȘTE ȘI:

Vreme extrem de rece și ger în toată țara. Temperaturile pot ajunge la -18 grade, inclusiv în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter