Timp Liber

Vreme extrem de rece și ger în toată țara. Temperaturile pot ajunge la -18 grade, inclusiv în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme extrem de rece și ger dimineața și seara, începând de marți seara. Temperaturile minime pot ajunge la -18 grade Celsius.

Avertizare de vreme extrem de rece și ger în toată țara. Temperaturile pot ajunge până la -18 grade, inclusiv în Cluj Avertizare de vreme extrem de rece și ger în toată țara. Temperaturile pot ajunge până la -18 grade, inclusiv în Cluj


 

Începând de marți, 11 ianuarie, ora 20:00 vremea va deveni deosebit de rece și va fi ger dimineața și noaptea, avertizează meteorologii ANM. Avertizarea este valabilă până joi la ora 18:00.


 

De asemenea, în intervalul mențional vor exista și intensificări ale vântului.


„Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.


În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arată în informarea meteorologică emisă de ANM.

CITEȘTE ȘI:

Meteorologii ANM: „Ianuarie, o lună geroasă, în care se pot înregistra și temperaturi de peste 18-20 grade Celsius”

Din seria: ce se mai găsește în Someș? Gunoaie „istorice”, scoase din râu. FOTO

abonare newsletter