Ştiri din Transilvania

Risc de AVALANȘĂ în munții Retezat și Parâng, după ce a nins abundent! Zăpada e proaspătă și instabilă

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează, miercuri, asupra posibilităţii apariţiei unor avalanşe în munții Retezat şi Parâng, la peste 1.800 de metri altitudine.

Risc de AVALANȘĂ în munții Retezat și Parâng, după ce a nins abundent! Zăpada e proaspătă și instabilă


 

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează, miercuri, asupra posibilităţii apariţiei unor avalanşe în masivele Retezat şi Parâng, la peste 1.800 de metri altitudine, după ce în aceste zone s-a depus un strat proaspăt de zăpadă cu o grosime de 20-30 de centimetri.


 

„Zăpada este proaspătă şi instabilă, mai ales în locurile cu o înclinaţie mai mare. Nu s-a realizat încă o coeziune a stratului de zăpadă depus. Le recomandăm turiştilor să fie precauţi mai ales în zonele de creastă, de gol alpin, unde există posibilitatea producerii unor avalanşe din cauza stării zăpezii”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.


Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu plece pe trasee fără să aibă echipamentul adecvat pentru iarnă. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să întrebe la punctele Salvamont despre starea vremii şi să-şi anunţe intenţia de a pleca pe un anume traseu montan.

Salvamontiştii sunt prezenţi în staţiunile montane Straja şi Parâng, dar şi la bazele permanente din Râuşor, în Retezat, şi Alunii Negri, din Valea Jiului. 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a murit în munții din Austria, surprins de o avalanșă

Doi turiști, surprinși de AVALANȘĂ în Munții Bugeci. Unul dintre ei este rănit GRAV

Ultimele Stiri
abonare newsletter