Actualitate

Doi turiști, surprinși de AVALANȘĂ în Munții Bugeci. Unul dintre ei este rănit GRAV

Doi turiști au fost surprinși de o avalanşă produsă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti. Unul dintre ei e rănit grav.

 

 


Salvamontiştii au ajuns la cei doi turiști surprinși, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti, unul dintre ei fiind rănit, informează Salvamont România.

 


„Avalanşa a prins două persoane, dintre care una cel puţin una a reuşit să se salveze, iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă. Informaţiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viaţă, dar să nu se poată vedea sau contacta”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România, după incident.

O echipă de salvamontişti din Râşnov s-a îndreaptat către locul evenimentului. De asemenea, a fost alertat elicopterul, dar în zona nu sunt condiţii de zbor.

Ulterior, potrivit sursei citate, o a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.


„Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter