Ştiri din Transilvania

Bărbat atacat de VIPERĂ în Munții Piatra Craiului. A fost salvat de un tânăr aflat la antrenament

Un bărbat a fost atacat în acest weekend de o viperă, în masivul Piatra Craiului, în zona Vârful Ascuțit.

Bărbat atacat de VIPERĂ în Munții Piatra Craiului. A fost salvat de un tânăr aflat la antrenament Bărbat atacat de VIPERĂ în Munții Piatra Craiului. A fost salvat de un tânăr aflat la antrenament

 

Un bărbat, care a fost muşcat de o viperă în Munţii Piatra Craiului, a ajuns în timp util la o unitate medicală, după intervenţia salvatorilor montani de la Zărneşti, care au colaborat cu personalul din cadrul dispeceratului 112 şi din cadrul ISU Braşov.


Potrivit newsbv.ro, bărbatul stătea cu fața la o stâncă în momentul în care, dintr-o crăpătură a fost atacat fulgerător de șarpe. Șansa tânărului a fost faptul că s-a ferit și ar fi fost împroșcat cu venin pe față, care s-a absorbit mai lent în organism. A alunecat și s-a lovit puternic în zona toracelui.

„Probabil că, pentru mulţi dintre noi, este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă”, a precizat Salvamont Zărneşti, pe pagina de Facebook.


Având în vedere gravitatea situației, ar fi fost necesară intervenția elicopterului, dar pentru că se însera, un alergător montan care era în zonă i-a sărit în ajutor. Acesta l-a spălat pe față, dar și-a dus mâinile la față și a fost afectat ușor de venin.

Salvatorul l-a coborât pe tânăr spre baza muntelui până când s-au întâlnit cu salvamontiștii, care l-au dus la Cabana Curmătura. Și salvatorul a avut nevoie de asistență medicală, dar fiind în stare mai ușoară, a fost examinat de medicii de la Spitalul din Zărnești.


„Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgentă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuţit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov. Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului”, a precizat sursa citată.

Astfel, în mai puţin de două ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi, ulterior, la Spitalul Judeţean Braşov, starea de sănătate fiind stabilă, a mai precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Viperă, văzută într-o zonă montană din Cluj. Ce să faci dacă ești mușcat

Ultimele Stiri
abonare newsletter