Ştiri din Transilvania

Detaliul neștiut despre ciocolată! Ce se întâmplă în corpul tău în momentul în care o consumi

Detaliul neștiut despre ciocolată! Află de ce ajungi să fii dependent de ciocolată după doar câteva bucăți consumate.

Te-ai întrebat vreodată dacă ciocolata și zahărul din ea sunt motivele pentru care ajungi la dependență? Un grup de cercetători a analizat cicolata și a scos la iveală un detaliu neștiut.

Zahărul este unul dintre cele mai periculoase alimente. O simplă căutare pe Google te va ajuta să înțelegi cât de periculos este și ce schimbări se produc în corpul tău. Dacă vom căuta și vom citi cu mai multă atenție, atunci vom vedea că nu ciocolata este cea mai periculoasă și zahărul din ea.


Cât de periculoasă este ciocolata și zahărul? Detaliul neștiut

Trebuie să înțelegem de la început că zahărul nu înseamnă doar dulciurile pe care le consumăm zi de zi. Zahărul este și carbohidrant și amidon. Bineînțeles că găsim zahăr și în ciocolată.  Zahăr găsim în majoritatea alimentelor și băuturilor, indiferent sub ce formă este. De exemplu, fructele par că sunt pline de vitamine, dar ele sunt de fapt adevărate bombe datorită numărului mare de carbohidranți.

David Ludwing, un renumit medic și profesor de nutriție de la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan, a publicat a explicat cel mai bine pericolul din fruncte: „Zahărul este ascuns în structura fructului și se scurge lent. În schimb, zahărul din sucuri sau ciocolată ridică rapid glicemia din sânger”, a declarat profesor.


Conform oamenilor de știință, glicemia crescută se datorează poftei pe care o resimțim în anumite momente.

„Alimentele pe bază de zahăr și carbohidranții rafinați îți cresc glicemia din sânge. După trei patru ore apare însă un ciclu  în sânge care pregătește creierul să îți dorești și mai mult astfel de alimente”, a mai adăugat Ludwing.


CITEȘTE ȘI: Alimentul care aduce beneficii organismului dacă îl consumi în mod regulat

Acest studiu a fost realizat după ce au fost analizați 12 bărbați supraponderali care aveau un indice glicemic ridicat la patru ore distanță de la consum. Ludwing a descoperit o activitate crescută în regiunile creierului care răspund drogurilor.

Profesorul a cerut elevilor să afle care sunt alimentele pe care le mânâncă în momentul în care vor să reducă emoțiile negative sau creșterea plăcerii.


Ciocolata reduce emoțiile negative

Ciocolata a fost pe primul loc în topul studiului, fiind urmată de înghețată, pizza sau prăjituri. Substanțele care dau dependență au, în general, o potență mare și o rată de absorbție rapidă . E foarte greu de găsit un aliment care să fie înlocuitor pentru pofta de zahăr.

Totuși, dacă înlocuim un aliment cu indice glicemic mic, atunci împiedicăm un ciclu de zahăr din sânge.


CITEȘTE ȘI:

Leguma toxică pentru organism când se strică. Poți să ai probleme grave la stomac dacă o consumi uscată

Ultimele Stiri
abonare newsletter