Ştiri din Transilvania

Leguma toxică pentru organism când se strică. Poți să ai probleme grave la stomac dacă o consumi uscată

O legumă, preferată de toți românii, devine extrem de toxică pentru organism când începe să se strice. Dacă nu o consumi când încă e proaspătă îți poate cauza probleme grave la stomac.

 

Leguma toxică pentru organism când se strică. Deși sunt extrem de iubiți de către români, fiind folosiți ca o garnitură la numeroase feluri de mâncare, cartofii pot să îți cauzeze probleme grave la stomac dacă nu știi că au început să se strice.


 

Trebuie să avem mare grijă când consumăm cartofi, mai ales dacă cumpărăm mulți și îi lăsăm mult timp fără să-i folosim, în timp deteriorându-se. De la o legumă savuroasă și sănătoasă putem să trecem rapid la consumarea unei legume extrem de toxice pentru sănătatea noastră.


Leguma toxică pentru organism când se strică. Primele semne când cartofii se strică

Leguma toxică pentru organism când se strică. Pentru a ne da seama dacă un cartof este toxic sau nu există multe moduri pe care putem să le folosim. Dacă nu suntem atenți la starea în care se află s-ar putea să ne pară rău că am încercat să mâncăm sănătos.

Pentru a ne da seama dacă un cartof este toxic sau nu trebuie să-l examinăm. În primul rând ne uităm la textura acestuia pentru a observa dacă există semne de deteriorare, cum ar fi umezeală, pete maronii, crăpături mici sau chiar putregai ieșit la suprafață, scrie playtech.ro. Chiar dacă aceste lucruri pot fi îndepărtate cu o tăietură de cuțit, gustul cartofului ar putea să nu mai fie atât de bun.


Leguma toxică pentru organism când se strică. Pentru a ne da seama dacă o legumă, în acest caz cartoful, este toxică sau sănătoasă, trebuie să o tăiem în două. Atunci vom observa dacă are pete maro în interior.

CITEȘTE ȘI:


Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise

 

Leguma toxică pentru organism când se strică. Probleme grave la stomac

Alte semne că leguma s-a stricat și a devenit toxică se văd chiar pe coajă: dacă este încrețită sau uscată. În acest caz, există mari șanse ca acel cartof să fie stricat, chiar toxic. Un alt indiciu este reprezentat de colții sau rădăcinile care sunt ieșite la suprafață - la muguri vedem dacă au o nuanță verzuie, iar la rădăcini dacă sunt rădăcini vechi pe lângă cele noi.


Leguma toxică pentru organism când se strică. Astfel, dacă ai observat că leguma prezintă asemenea semne știi că este stricată și trebuie să o eviți. Altfel există șanse mari să ai probleme grave la stomac, în special dacă mugurii au o culoare verzuie.

În acel caz, acea culoare indică formarea unei substanțe toxice care poate aduce probleme grav pentru organismul tău. Consumată în această stare poți risca intoxicarea cu această substanță. Efectele sale sunt vărsăturile, grețurile, diareea, durerile de cap și amețelile, care apar în medie după 8-12 ore.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care te ajută să slăbești cel mai rapid. Are beneficii enorme pentru organism, pe care puțini le știu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter