Ştiri din Transilvania

5 tipuri de ciuperci otrăvitoare! Care sunt primele simptome ale unei intoxicații

Natura ne oferă multe lucruri frumoase, dar și câteva capacane precum ciupercile otrăvitoare. Iată care sunt cele 5 tipuri de ciuperci otrăvitoare de care trebuie să te ferești.

Cele mai cunoscute 5 specii de ciuperci otrăvitoare. Află care sunt primele simptome ale unei intoxicații și ce trebuie să faci dacă consumi una dintre ciupercile otrăvitoare pe care le poți găsi în natură.

Ciuperci otrăvitoare – Gheba de brad

Gheba de brad este una dintre cele mai cunoscute ciuperci toxice. Această ciupercă maronie se găsește de multe ori în preajma copacilor, în zonele montane, în păduri și zone umede. Această ciupercă este una dintre cele mai otrăvitoare ciuperciu. Conținutul de amatoxină a Ghebei de brad o face atât de periculoasă. O jumătate de ghebă de brad poate să fie fatală.


 Ciuperci toxice. Buretele Viperei

Această ciupercă este una dintre cele mai otrăvitoare. Buretele viperei este o ciupercă necomenstibilă care are un efect devastator, fiind în topul ciupercilor otrăvitoare.
Buretele viperei provoacă dureri abdominale, diaree și vomă pentru început. Ulterior, această ciupercă otrăvitoare atacă sistemul nervos central și induce coma. Specialiștii spun că în 50% din cazuri provoacă decesul.

Buretele muștelor

Buretele muștelor intră și ea în topul ciupercilor otrăvitoare. Această ciupercă este extrem de atractivă din punct de vede estetic, dar este extrem de otrăvitoare.
Din fericire, buretele muștelor este ciupercă problematică, dar care nu provoacă daune foarte mari dacă este fiartă corect și nu sunt consumate cantități mari.

Aripi de Înger

Această ciupercă otrăvitoare are un aspect alb, pur, în forma unor aripi. Pe cât este de frumoasă, pe atât este de otrăvitoare. Ciuperca aripi de înger provoacă decesul la aproximativ 20% dintre persoanele care a consumat așa ceva. Otrava din această ciupercă amplifică afecțiunile existente ale creierului, ficatului și rinichilor.

Ce simptome ai dacă consumi ciuperci otrăvitoare

Există mai multe tipuri de simptome care apar imediat după consumul de ciuperci otrăvitoare. Unele afectează organele interne, sistemul digestiv, sistemul nervos sau pe cel muscular. Alte ciuperci otrăvitoare provoacă iritații ale pielii și provoacă alergii la nivelul pielii. Cele mai toxice ciuperci te pot duce în comă și ulterior pot să provoace și decesul unei persoane care a consumat astfel de ciuperci.

E foarte important să cunoști foarte bine ciupercile pe care alegi să le consumi, deoarece nu se știe niciodată peste ce poți să dai în natură.
Dacă ai consumat ciuperci otrăvitoare și simptome ale unei intoxicații este recomandat să te adresezi de urgență unui medic. În cazul unei intoxicații, primele ore sunt vitale și poate fi evitat un adevărat dezastru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter