Ştiri din Transilvania

Cele mai sănătoase fructe. Au beneficii extraordinare și nu trebuie să lipsească din alimentație

Află care sunt cele mai sănătoase fructe din lume. Acestea nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, dacă vrem să purtăm o viață lungă și sănătoasă.

 

 


Cele mai sănătoase fructe din lume. Dacă le adaugi în alimentația de zi cu zi, starea de sănătate, greutatea și digestia ți se vor îmbunătăți radical.

 


Cele mai sănătoase fructe, care nu ar trebui să lipsească din alimentație, au beneficii extraordinare, printre care reducerea riscului de apariție a inflamației și prevenirea multor boli. Fructele care vor fi enumerate mai jos, clasificate cele mai sănătoase, pot preveni boli de inimă, diabetul sau chiar cancerul.

Fructele reprezintă o sursă bogată în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Vei obține rezultate extraordinare dacă vei mânca cele mai sănătoase fructe. Potrivit unui studiu, cele mai sănătoase fructe sunt lămâile, căpșunii, portocalele, fiindcă au mulți nutrienți și puține calorii.


Cele mai sănătoase fructe. Lămâia

Pe primul loc în topul celor mai sănătoase fructe din lume se situează lămâia. Aceste fructe, foarte sănătoase, sunt citrice cu foarte mulți antioxidanți - compuși care luptă cu radicalii liberi ce afectează celulele organismului și provoacă boli.

Acește substanțe din cele mai sănătoase fructe sunt esențiale pentru organism și aduc beneficii extraordinare: Vitamina C luptă împotriva colesterolului și cancerului și flavonoidele au proprietăți anticancerigene, antidiabetice și antibacteriene. 


Lămâile mai conțin și acid folic, potasiu si pectină, iar experții spun că Vitamina C joaca are un rol important în formarea colagenului, luptă cu soarele și poluarea, reduce ridurile și îmbunătățește textura generală a pielii. Totodată, aceasta poate întări sistemul imunitar, care va reduce durata răcelilor.

Cele mai sănătoase fructe - Căpșuni

Pe al doilea loc în topul celor mai sănătoase fructe din lume regăsim căpșunii. Totuși, aveți grijă la cei cumpărați din piață, fiindcă ar putea să fie tratați excesiv cu pesticide. Al doilea cel mai sănătos fructe conține fibre, potasiu și antioxidanți puternici.


Regăsim și aici Vitamina C cu beneficiile sale extraordinare, alături de antocianine, acid elagic, quercetina și kaempferol. Căpșunii, aflați printre cele mai sănătoase fructe din lume, ajută prin aceste substanțe la sănătătatea inimii (antocianinele scad riscul de infarct miocardic, quercetina scade riscul de ateroscleroza, potasiul scade riscul de boli cardiace ischemice și scade tensiunea).

Căpșunii, alimentele de pe locul doi între cele mai sănătoase fructe, mai luptă cu cancerul, cnstipația și diabetul. Aceste fructe sunt bogate în apa și fibre care hidratează organismul.

Cele mai sănătoase fructe - Portocale

Pe locul trei în topul celor mai sănătoase fructe întâlnim și portocalele, care sunt o rezervă extraordinară de antioxidanți, cu beneficii pe măsură. Cele mai sănătoase fructe din lume conțin multă Vitamica C, așa că și portocalele o fac.

Pe lângă această vitamină esențială, portocalele, aflate pe locul trei între cele mai sănătoase fructe, au peste 170 de fitochimicale și peste 60 de flavonoide, conținând, totodată, și pectină, acid folic, potasiu, calciu, Vitamina A și Vitamina B. Un șir lung de substanțe cu beneficii extraordinare pentru organism.

Beneficiile pe care cele mai sănătoase fructe, portocalele, le aduc asupra organismului nostru sunt: contribuie la sănătatea cerebrală - dacă mâncăm citrice, acestea scad 19% riscul de accident vascular ischemic la femei -, ajută la sănătatea inimii (datorită rezervei bogate în fibre, potasiu, Vitaminca C), protejează mușchii, oasele, rinichii, pielii și luptă împotriva cancerului.

VEZI ȘI:

Cea mai TOXICĂ legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter