Ştiri din Transilvania

Leguma cu multe beneficii pentru sănătate, pe care o evităm mereu. Previne chiar și cancerul

O legumă cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră este și leguma pe care o evităm cel mai mult, deși aceasta poate preveni chiar și cancerul.

 

Puțină lume iubește această legumă cu multiple beneficii pentru orgnism. Imaginea ei a fost stricată atât de gustul pe care mulți nu-l plac, cât și de desenele animate pentru copii. 


 

Deși gustul lasă de dorit pentru multe persoane, acestea nu pot să nege faptul că această legumă are multiple beneficii pentru sănătatea organismului nostru


Această legumă „minune” pentru sănătate este broccoli, o sursă bogată în substanțe nutritive esențiale pentru funcționarea și sănătatea întregului organism.

Broccoli previne cancerul

Probabil de mici vi s-a spus să mâcați broccoli datorită beneficiilor enorme pe care le aduce sănătății voastre. Acum aflați că acest lucru chiar este adevărat. 


Leguma cu multe beneficii pentru sănătate, pe care mereu o evităm, previne chiar și cancerul. Broccoli conține un compus chimic numit glucorafanin pe care organismul îl prelucrează ca și compuși împotriva cancerului, sulforafani. Organismul tău devine mai sănătos pentru că această substanță din broccoli îl curăță de o bacterie (H.pylory) cunoscută pentru creșterea riscului de apariție a cancerului gastric.

Pe lângă toate acestea, legume cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră, pe care o evităm mereu, conține un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest element din broccoli are capacități puternice împotriva cancerului și stimulează funcția hepatică. 


Broccoli, leguma cu multe beneficii pentru sănătatea noastră, poate preveni următoarele tipuri de cancer: cancerul la sân, cancerul de col uterin și cancerul la prostată, potrivit medicilor. 

Leguma cu multe beneficii pentru sănătate - Broccoli

Broccoli, leguma cu multe beneficii pentru sănătate pe care noi o evităm mereu, ajută întreg organismul să devină mai sănătos. El reduce valorile colesterolului rău din sânge, deoarece are o cantitate mare de fibre solubile. 


Totodată, această legumă cu multiple beneficii ameliorează inflamațiile și simptomele la reacțiile alergice. Broccoli are mult kaempferol si izotiocianati, fitonutrienți cu proprietăți antiinflamatorii.

Leguma cu cele mai multe beneficii pentru sănătate este o sursă bogată în vitamina C și flavonoide, necesare pentru absorbția eficientă a vitaminei ce. Broccoli conține antioxidanți puternici, precum lutenina, zeaxantina și beta-carotenul.

Alte multe beneficii pe care leguma broccoli le are asupra sănătății noastre: broccoli îmbunătățește rezistența oaselor, ajută la menținerea sănătății inimii, la detoxifierea organismului și chiar ajută la procesul de digestie.

VEZI ȘI:

Cea mai TOXICĂ legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter