Ştiri din Transilvania

Un clujean aleargă 620 km pentru a ajuta 100 de copii în lupta cu cancerul. GALERIE FOTO

Vlad Pop, un atlet clujean, va alerga 620 km din Cluj până la Constanța pentru copiii bolnavi de cancer din România. Obiectivul său este de a strânge bani pentru bursele MagicEDU, acordate acelor copii.

 

 


Deși ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost anulată  din cauza pandemiei, Vlad Pop nu poate fi oprit. El va alerga 620 km din Cluj-Napoca până la Constanța, începând din 1 martie, luptând pentru copiii bolnavi de cancer.

 


De această dată, ediția va fi una virtuală, cursa fiind transpusă în mediul online. Vlad va alerga de la Cluj-Napoca prin Sighișoara, Brașov, MagicHome București, până la Constanța, începând cu data de 1 martie 2021.

Start-ul va avea loc la ora 08:00, din fața Casei Radio Cluj. Vlad împreună cu Alex Moldovan, Anca Luca, Cristi Marius, Ionut Rada și alți sportivi vor porni în cursa la capătul căreia speră să strângă 600.000 ron. Banii bor ajunge la 100 de copii grav bolnavi, cu diagnostice oncologice sau cornice. Bursă MagicEDU are o valoare de 500 de lei și va fi acordată în fiecare lună a anului.


Angi, studenta care visează la descoperirea unui tratament pentru cancer

Un beneficiar al burselor MagicEDU este Angi, pe care Asociația Magic o descrie ca fiind „o superbă și sclipitoare domnișoară magică”. Ea este student la Facultatea de Medicină de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Încă din copilărie, Angi a fost pasionată de chimie, biologie, fizică și matematică, iar concursurile și olimpiadele erau întotdeauna pe lista sa.  „Învățatul în plus la materiile astea nu i-a fost niciodată corvoadă, ci relaxare și bucurie – chiar și în chinuitoarele luni petrecute în spital”, a explicat Vlad Pop.


Obiectivul ei măreț este descoperirea unui tratament revoluționar pentru vindecarea cancerului:

„Visul meu este să particip la îmbunătățirea chimioterapiei actuale, așa că am căutat facultățile de top din Anglia, care organizează programe de cercetare medicală. Astfel, cu multă perseverență, pasiune și sprijinul părinților, am reușit să ajung la Facultatea de Medicină, în Marea Britanie. Cred cu tărie că primul pas pentru a ajuta cu adevărat lumea din jurul nostru este de a lupta pentru educație”.


Pe viitor, alți copii bolnavi de cancer ar putea fi tratați cu chimioterapii miraculoase, la care Angi va contribui.

Andrei, copilul care și-a păstrat bursa MagicEDU pentru a merge la facultate

Unul dintre cei 100 de copii diagnosticați cu cancer, care vor beneficia de bursa MagicEDU, este Andrei. Tânărul are 19 ani și a fost diagnosticat în copilărie. În 2014, a fost în primul an de tabără MagiCAMP.

În prezent, băiatul studiază la o facultate în Brașov. Având în vedere faptul că ambii părinți au rămas șomeri în pandemie, Andrei a trebuit să facă tot posibilul pentru a-și ușura situația financiară și păstra studiile.

„Având în vedere că părinții mei sunt în șomaj, nu ne-a fost ușor, dar am încercat și am reușit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”, a explicat Andrei.

În câțiva ani, studentul va fi profesor de franceză sau traducător, fapt care va fi datorat și fiecărui donator MagicEDU.

Tinerii care rămân în România, soluția pentru a schimba vieți

Vlad Pop va alerga la ultra-maraton pentru a schimba viețile copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. El consideră că doar prin faptul că a rămas în țară, alături de alți tineri care au făcut același lucru, se vor putea schimba lucrurile:

„Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”.

Prin eforturile lui Vlad și a celor implicați în MagicEDU, mai muți copii din România nu și-au pierdut speranța, continuând să își urmeze visurile și reușind să treacă peste greu, fără să abandoneze școala. Una dintre convingerile echipei Magic este faptul că investind în sănătatea și educația copiilor, în același timp se investește în generația care va putea schimba România.

Pe 1 martie 2021, Vlad invită toți doritorii să alerge împreună cu el măcar primul kilometru de la începutul cursei, din fața Casei Radio din Cluj, ori ultimul kilometru, până la Casino Constanța, ori să se alăture cursei oriunde pe parcurs - din Cluj-Napoca, Apahida, Tg. Mures, Sighișoara, Bran, Târgoviște, București MagicHome, Dragalina, Constanța.

Puteți să ajutați prin următoarele moduri:

1. Redirecționați 3.5%: https://asociatiamagic.ro/redirectioneaza/
2. Donați online, prin card bancar: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565
3. Companiile pot ajuta redirecționând 20% din impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/
4. Donați 2 euro prin SMS cu mesajul BURSA, la numărul 8844

100% din banii oferiți de parteneri vor merge pentru educația copiilor. „Pentru că numai pas cu pas și mână de la mână, facem lumea mai bună.” - Asociația Magic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter