Ştiri din Transilvania

Șoferii români, scutiți de anxietate? Hotărârea ce schimbă experiența șofatului pe autostrăzi

Șoferii care circulă pe autostrăzile din România ar putea scăpa de senzația sâcâitoare de anxietate în timpul condusului.

 

 


Șoferii români ar putea fi scutiți de starea de anxietate întâlnită pe autostrăzile din România. Cel puțin asta reiese din hotărârea noului ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Cătălin Drulă.

 


Potrivit ministrului, care a semnat deja ordinul ce modifică normele tehnice privind proiectarea șoselelor, viitoarele autostrăzi construite în România vor avea mai mult spațiu între banda de circulație și parapetul median.

Șoferii români, scutiți de anxietate. Parapetul median îi jenează pe șoferi.

Cum parapetul median este mult prea aproape de banda de circulație pe autostrăzile din țară, noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a comparat normativele de proiectare privind amplasarea parapetelor centrale de pe autostrăzile din România și alte țări.


Acum, odată cu ordinul semnat, pe viitoarele autostrăzi construite în România (atenție, este vorba despre cele care nu au încă proiect tehnic de execuție finalizat), șoferii vor scăpa de senzația de „înghesuială”.

Șoferii români, scutiți de anxietate. Circulație fără restricții pe A1 Lugoj-Deva.

Pe lângă ordinul semnat de Cătălin Drulă, ministrul a venit cu o altă veste bună pentru șoferi. Astfel, pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, între nodul Ilia și nodul Holdea, se circulă, începând de miercuri seară, fără restricția de viteză de 80 km/h impusă mai bine de un an.


Timp de aproape un an, de la inaugurarea lotului, în data de 23 decembrie și până miercuri seară, 30 decembrie, pe cei circa 21 km de șosea rapidă s-a circulat cu o restricție de viteză din cauza condițiilor nesigure.

CITEȘTE ȘI:


Autostrada între Cluj-Napoca și Oradea: când vor începe lucrările, unde sunt mari blocaje?


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter