Ştiri din Transilvania

Autostrada Nordului SE CONSTRUIEȘTE. Când încep și cât vor dura lucrările?

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Când încep și cât vor dura lucrările?

autostrada-nordului-se-construieste-cand-incep-si-cat-vor-dura-lucrarile autostrada-nordului-se-construieste-cand-incep-si-cat-vor-dura-lucrarile

 

 


Proiectul Autostrăzii Nordului a fost adoptat de Camera Deputaților. Când încep și cât vor dura lucrările în nordul Transilvaniei?

 


Anterior, proiectul Autostrăzii Nordului a fost adoptat tacit de Senat. Marți, parlamentarii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor au votat pentru aprobarea obiectivului de investiţii din nordul Transilvaniei.

În urma adoptării unui raport favorabil pentru acest act normativ, proiectul de lege și-a continuat parcursul legislativ la plen, fiind aprobat, tot marți, cu 211 de voturi „pentru”, respectiv o singură abținere. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar legea va merge spre promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.


Parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca este cel care, în urmă cu doi ani, a inițiat proiectul Autostrăzii Nordului. Potrivit acestuia, vorbim despre „cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani”.

Pe unde va trece Autostrada Nordului?

Autostrada Nordului ar urma să facă legătura între vama Oar, din judeţul Satu Mare, şi Suceava. Potrivit proiectului votat în Camera Deputaților, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Nordului, pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.


„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă adoptată.

„Un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din nordul țării. (...) Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în trei ani, o autostradă care să lege nordul țării de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița”, a declarat deputatul Ionuț Simionca.


CITEȘTE ȘI:

Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin județul Cluj, scos la licitație


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter