Ştiri din Transilvania

Primul demers pentru metroul din Cluj a fost FINALIZAT. Costuri ASTRONOMICE pentru proiect

Primul pas în implementarea megaproiectului metrou în Cluj-Napoca a fost efectuat.

primul-demers-pentru-metroul-din-cluj-a-fost-finalizat-costuri-astronomice-pentru-proiect primul-demers-pentru-metroul-din-cluj-a-fost-finalizat-costuri-astronomice-pentru-proiect

 

 


Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prima etapă în drumul realizării metroului a fost finalizată.

 


Astfel, marțea viitoare, în prima ședință de Consiliu Local după depunerea jurământului pentru noul mandat, edilul va supune la vot proiectul de Hotărâre pentru aprobarea studiului de prefezabilitate pentru metrou.

14,4 km, 14 stații, 986 milioane de euro pentru metroul clujean

„Vom avea, la fel ca marile centre europene, un oraș fără mașini, după implementarea proiectului legat de metrou. (...) Studiul de prefezabilitate spune că avem o lungime de 14,4 km, sunt 14 stații, o valoare aproximativă de 986 de milioane de euro și o durată de implementare de 128 de luni, aproape 11 ani. Traseul, detaliile vor fi stabilite de studiul de fezabilitate, acum suntem în prima fază”, a declarat Emil Boc, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.


Anul viitor se va finaliza studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan

Potrivit primarului, în 2021 va fi gata studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan, urmând să se treacă ulterior la proiectare și execuție; acest proiect fiind mai ușor de realizat având în vedere că va fi utilizată infrastructura feroviară existentă. De asemenea, în data de 4 decembrie se va primi avizul de mediu pentru Centura Metropolitană, urmând ca toată documentația să fie transmisă la Guvernul României.

CITEȘTE ȘI:


Când vor putea clujenii să circule cu metroul? Emil Boc: „Peste 10 ani sigur vom avea metrou în Cluj!”

 

Săptămâni importante pentru metroul clujean. Bucureștiul a pierdut ultimul tren spre Cluj!

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter