Ştiri din Transilvania

Un clujean aleargă peste 600 km de la Cluj la Constanța pentru o cauză nobilă

Clujeanul Vlad Crișan-Pop va alearga 620 km, la 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021, de la Cluj-Napoca până la Constanța.

Un clujean aleargă peste 600 km de la Cluj la Constanța pentru o cauză nobilă Un clujean aleargă peste 600 km de la Cluj la Constanța pentru o cauză nobilă

 

 


Din cauza pandemiei de COVID-19, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl va opri pe Vlad să alerge.

 


Startul competiției virtuale va avea lor pe 1 martie 2021, atunci când Vlad Pop va porni în ultra-maratonul Cluj-Napoca – Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București. Ca întotdeauna, „combustibil” îi va fi gândul la copiii bolnavi de cancer, de la Asociația Magic – mai exact, acum își dorește ca alergarea lui strângă cât mai mulți bani pentru bursele educaționale MagicEDU, din 2021.

MagicEDU, program demarat pentru copiii bolnavi de cancer

În ianuarie 2020, Asociația Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.


Unul dintre ei este Andrei, diagnosticat în copilărie – a fost în MagiCAMP, în primul an de tabără, în 2014. Astăzi, Andrei are 19 ani, este proaspăt student la Brașov și e beneficiar MagicEDU de la inceputul proiectului. În pandemie, ambii părinți i-au rămas șomeri.

„Având în vedere că părinții mei sunt în șomaj, nu ne-a fost ușor, dar am încercat și am reușit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”, a declarat tânărul. În câțiva ani, Andrei va fi profesor de franceză sau traducător. Iar asta se va fi datorat (și) fiecăruia dintre cei care au donat pentru MagicEDU!


Vlad Pop doar aleargă, nu fuge!

Tot așa, fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui.

„Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”, a spus el.


Iubirea lui Vlad a învins frica. Pentru că Vlad doar aleargă, nu fuge! Efortul lui Vlad nu și-ar fi îndeplinit însă scopul fără sprijinul comunității și al sponsorilor – comunitatea a fost cea care a dat sens fiecărui pas pe care Vlad l-a făcut la Cercul Polar, ajutând mulți copii să nu abandoneze școala și să-și urmeze visurile.

Companiile pot dona pentru bursele MagicEDU

„Investind în copii, în sănătatea și în educația lor, investim în generația care va schimba România. Ce ziceți, este suficientă iubire în țara asta și în oamenii ei, cât să ne inspirăm unii pe alții, să ne învingem frica, să rămânem, să visăm, să credem și să ajutăm la schimbare?”, se întreabă voluntarii Asociației Magic.

„Cu tot greul pandemiei, (și) anul acesta ne-ați răspuns din tot sufletul «Da!». Un «mulțumesc» este parcă neîncăpător pentru a cuprinde toată recunoștința pentru implicarea voastră și toată speranța pe care o generați. Avem nevoie de ajutorul vostru și în 2021”, mai spun voluntarii.

Companiile pot dona o parte din suma de 600.000 lei necesară pentru MagicEDU, prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit, iar toți ceilalți pot ajuta donând 2 euro, prin SMS 8844, mesaj BURSA, sau pe Galantom.

CITEȘTE ȘI:

Interviu cu Vlad Pop despre 6633 Arctic Ultra 2020. Tânărul clujean a participat la cursă pentru toți copii care suferă de cancer în România

 

Sute de kilometri pentru o șansă la educație! Vlad Crișan Pop aleargă la Bucovina Ultra Rocks

 

 

abonare newsletter