Ştiri din Transilvania

FOTO/VIDEO Lucrări finalizate pe Autostrada Transilvania. Când urmează recepția?

Tronsonul de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania (A3) între localitățile Iernut și Chețani este foarte aproape de finalizare.

 

 


Specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API) au efectuat o filmare aeriană pe segmentul de 17,9 km, iar asocierea italiano-germană Astaldi – Max Boegl pare că a intrat pe ultima sută de metri privind lucrările între localitățile Iernut și Chețani.

 


În zilele ce urmează, circulația va fi deschisă prin varianta definitivă a nodului rutier Iernut, acesta fiind deja complet finalizat – inclusiv marcajele rutiere, arată reprezentanții organizației nonguvernamentale pentru infrastructură.

Se poate face recepția în două săptămâni?

Pe restul proiectului, asfaltul a fost așternut în totalitate, s-a avansat foarte bine la parapete, garduri exterioare de protecție, taluzări cu pământ vegetal sau la spațiile de servicii, mai spun specialiștii API.


„Așteptăm cu interes aplicarea marcajelor pe sectorul de autostradă, astfel încât în aproximativ 2 săptămâni să poată fi organizată recepția la terminarea lucrărilor”, speră reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

 


Deși constructorul se apropie de final și execută ultimele lucrări, deschiderea imediată a circulației are șanse mici de realizare, având în vedere situația diametral opusă pe lotul vecin, unde Straco muncește „cu frâna de mână trasă” pe tronsonul de 15,7 km.

Inaugurare cu mare întârziere pe lotul 3

Bucata de autostradă între Câmpia Turzii și Târgu-Mureş este împărţită în patru loturi: lotul 1 Ungheni – Ogra (10,11 km), lotul 2 Ogra – Iernut (3,60 km), lotul 3 Iernut – Cheţani (17,9 km) și lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani (15,69 km).


Potrivit planurilor inițiale din 2004, întreaga autostradă ar fi urmat să fie gata până în 2012, pe toată distanța Borș – Oradea – Cluj-Napoca – Târgu-Mureș – Brașov. Cu toate acestea de exemplu, ordinul de începere pentru tronsonul Iernut – Chețani a fost dat în mai 2016, termenul inițial de finalizare de 16 luni fiind, evident, nerespectat.

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania: Iernut – Chețani, la 90%. Încă „o autostradă-muzeu” în Ardeal?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter