Ştiri din Transilvania

Gunoaiele din Cluj au cale LIBERĂ spre Centrul de Deșeuri. Consiliul Județean i-a învins pe bucureștenii de la Eco Sud. Alin Tișe: „RADP va termina toate lucrările până la finalul anului”

Redeschiderea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) este în linie dreaptă, după ce Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de compania SC Eco Sud SA.

Gunoaiele din Cluj au cale LIBERĂ spre Centrul de Deșeuri. Consiliul Județean a învins bucureștenii de la Eco Sud. Alin Tișe: „RADP va termina toate lucrările până la finalul anului” Gunoaiele din Cluj au cale LIBERĂ spre Centrul de Deșeuri. Consiliul Județean a învins bucureștenii de la Eco Sud. Alin Tișe: „RADP va termina toate lucrările până la finalul anului”

 

 


Printr-o sentință definitivă, Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de bucureștenii de la SC Eco Sud SA privind operarea CMID. Astfel, Consiliul Județean (CJ) Cluj are cale liberă să semneze contractul cu Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), pentru serviciile de operare a noului Centru de Deșeuri. După câteva luni bune în care CMID a fost închis din cauza blocajului, acesta poate fi redeschis, fiind inaugurat inițial în mai 2020.

„Admite plângerea formulată de petentul Județul Cluj împotriva deciziei CNSC 21679/805/C3 din 03.06.2020, pe care o modifică în totalitate, în sensul că respinge contestația formulată de contestatara Eco Sud SA ca fiind formulată de o persoană lipsită de interes. Admite cererile de intervenție voluntare accesorii în favoarea petentei formulate de intervenientele RADP Cj și ADI E M Cj. Respinge solicitarea intervenientei ADI de acordare a cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în data de 29.07.2020 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în soluția Curții de Apel Cluj.


RADP va termina toate lucrările până la finalul anului

„Am ajuns într-un final la liman, să zicem, cu darea în funcțiune a CMID. Ieri (miercuri – n.r.) am câștigat definitiv procesul pe care firma din București a decschis-o. Nu avem niciun obstacol acum, se încheie contractul cu RADP, iar RADP poate discuta cu toate primăriile, poate să preia gunoiul, să-l preselecteze, iar fracția finală să ajungă în CMID. Este un capăt de drum, mă bucur că am reușit să-l încheiem în acest mandat”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe, la finalul ședinței ordinare de joi, 30 iulie.

Tișe a declarat că se lucrează acum și la cele două hale rămase din CMID, inclusiv la calea de acces spre vârful dealului. Potrivit președintelui CJ Cluj, RADP a promis că va termina toate lucrările rămase până la sfârșitul anului curent. Tișe a mai spus că, „începând din cel mai scurt timp”, fracția finală a deșeurilor va putea fi depozitată în noul CMID. Mai rămâne doar ca forul administrativ județean să obțină și autorizația integrată de mediu.


„Acum, deja au fost chemați cei de la RADP la semnarea contractului, după care RADP trebuie să cheme fiecare operator care lucrează în județ. Din momentul încheierii contractului cu RADP, RADP va putea să ducă gunoiul la Centru, adică la preselectare la rampa temporară și fracția finală în CMID. (...) Benzile de preselectare le are RADP, sunt la rampa veche, până când se vor termina noile hale în vârful dealului”, a completat Alin Tișe.

Procesul privind furtul de deal este încă în așteptare

În urma unei intervenții a consilierului județean PSD Vasile Sălătioan, președintele CJ Cluj a ținut să precizeze, privind problemele întâmpinate de-a lungul anilor la acest proiect – ajunse inclusiv în instanță – că există un dosar penal pe rol în care este anchetat „furtul dealului” la CMID.


„A fost o perioadă pe care nu mai vreau să mi-o amintesc, sunt dosare în anchetă, la DNA și la Parchet (...) Pe mine nu mă ajută cu nimic că dau vina pe firmă, nu e treaba noastră. De asta s-a tot lucrat 8 ani, că 3 ani s-au ocupat de furtul de deal. Nu suntem nici polițiști, e treaba altora să găsească vinovați. Mai mult de atât, nu-mi cereți să stabilesc eu vinovații”, a completat Alin Tișe.

 


CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean ascultă de specialiști. O stație de tratare a levigatului cu o capacitate mai mare decât cea de la CMID va fi închiriată

 

 

abonare newsletter