Ştiri din Transilvania

Colonia de rromi dintr-un sat de lângă Cluj, pusă în carantină, este păzită de militari cu câini

10 militari păzesc comunitatea de rromi dintr-un sat de la granița cu județul Cluj, pusă în carantină din cauza gradului ridicat de infectare cu coronvairus.

Colonia de rromi dintr-un sat de lângă Cluj, pusă sub carantină, este păzită de militari cu câini Colonia de rromi dintr-un sat de lângă Cluj, pusă sub carantină, este păzită de militari cu câini

Începând de astăzi, un efectiv de 10 militari cu 2 autoturisme de teren asigură ordine publică din colonia de rromi din Vadu Crișului. Echipajele M.Ap.N. sunt formate din 2 militari cu autoturism de teren și execută misiuni de patrulare în zonele greu accesibile de pe raza coloniei din Vadu Crișului.

Joi, 30 aprilie, colonia de rromi din Vadu Crişului a fost pusă oficial în carantină. Decizia a fost luată la propunerea autorităţilor judeţene, după ce rezultatele testării au indicat un grad mare de infectare a populaţiei rome.


„Măsura a fost propusă de Prefectură şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Bihor, a fost aprobată de comandantul acţiunii (n.r. – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat) şi de mininstrul de Interne (n.r. – Marcel Vela)”, a declarat prefectul județului Bihor, Dumitru Ţiplea, la scurt timp după aplicarea măsurii, potrivit ebihoreanul.ro

Potrivit prefectului, decizia de plasare în carantină a coloniei de rromi din Vadu Crişului a fost propusă de autorităţile judeţene în baza testării comunitare, aplicate în premieră în România, la finele săptămânii trecute.


CITEȘTE ȘI

O colonie de romi dintr-un sat de la graniță cu județul Cluj, în CARANTINĂ!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter