Ştiri din Transilvania

La Luduș nu se face doar zahăr! Cultură de canabis, găsită de polițiști. 250 kg de „iarbă” - GALERIE FOTO

Polițiștii și procurorii DIICOT din Târgu Mureș au descoperit o cultură de canabis imensă în apropiere de Luduș.

Cultură de canabis aproape de orașul Luduș / Foto: DIICOT Cultură de canabis aproape de orașul Luduș / Foto: DIICOT

 

 


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT au descoperit o cultură de canabis în apropiere de oraşul Luduş, cu 39 de plante de canabis. Masa vegetală, de „iarbă”, a cântărit aproximativ 250 de kilograme. 

Cultura de canabis de lângă Luduș / Foto: DIICOT

Cultura de canabis a fost descoperită după ce doi bărbaţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce transportau cinci saci conţinând aceste plante.


Saci cu canabis / Foto: DIICOT

„La data de 9 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune operativă, în cadrul căreia două persoane bănuite că ar fi recoltat culturi de canabis au fost prinse în flagrant delict. Cercetările au fost demarate din oficiu, la data de 7 octombrie a.c., de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în baza sprijinului informativ al poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Luduş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, bănuiţii ar fi înfiinţat şi întreţinut, pe un teren viran (situat în apropierea oraşului Luduş), o cultură de canabis, în scopul comercializării. În seara de 9 octombrie 2023, aceştia au fost prinşi în flagrant delict, având asupra lor 5 saci din plastic de dimensiuni mari, în care ambalaseră aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultura de canabis. 

Canabis în sac / Foto: DIICOT

Ulterior, din cultura outdoor au fost ridicate 39 de plante de canabis cu dimensiuni la tulpină cuprinse între 2,5 şi 3 metri, de aproximativ 250 de kilograme de masă vegetală”, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.


Canabis încărcat în mașină / Foto: DIICOT

Urmare a probatoriului administrat, la data de 9 octombrie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, doi bărbaţi, de 32 şi 35 de ani, iar, marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cultură de canabis descoperită de DIICOT / Foto: DIICOT

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Preocupare a unui fost procuror: cultiva canabis, ascuns în vița de vie. A declarat că voia să facă o plăcintă tradițională

Posesia de canabis pentru consum ar putea să nu mai fie pedepsită cu închisoarea. Propunere în Senat pentru dezincriminare

abonare newsletter