Ştiri din Transilvania

O fată de 16 ani a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară, la Vama Petea. Voia să iasă din țară cu iubitul ei

O minoră în vârstă de 16 ani, a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară condusă de prietenul său, în timp ce încerca să iasă din ţară prin Vama Petea.

O minoră în vârstă de 16 ani, a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară condusă de prietenul său/ Foto: depositphotos.com O minoră în vârstă de 16 ani, a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară condusă de prietenul său/ Foto: depositphotos.com


 

O tânără, în vârstă de 16 ani, a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară condusă de prietenul său, în timp ce încerca să iasă din ţară prin Vama Petea, informează, luni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.


 

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din România un tânăr în vârstă de 20 de ani, din judeţul Buzău, care conducea o autoutilitară înmatriculată în România.


„Cu ocazia controlului pentru ieşirea din ţară, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă, în spatele scaunelor autoutilitarei, o tânără. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre o minoră (în vârstă de 16 ani), prietena conducătorului auto. Şoferul a declarat că intenţiona să meargă în Ungaria pentru a achiziţiona fructe de sezon, pe care mai apoi să le comercializeze în judeţul de domiciliu. Prietena lui s-a gândit să îl însoţească în această călătorie, dar, pentru că nu avea documentele necesare pentru ieşirea din ţară (în cazul minorului este necesară împuternicire din partea părinţilor şi certificat de cazier judiciar pentru însoţitor), a încercat să eludeze controlul de frontieră ascunzându-se în spatele banchetei şi acoperindu-se cu diferite obiecte textile”, precizează sursa citată.

Minora a fost predată părinţilor, care au mers în Vama Petea.


„Tânara a fost audiată, în prezenţa părintelui său, sosit ulterior în PTF Petea, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat (în cazul conducătorului auto). Minora a fost predată părinţilor săi de către poliţiştii de frontieră”, a mai arătat ITPF.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Minoră de 12 ani, răpită în apropiere de gara din Gherla și violată. Agresorul a fost arestat preventiv

O tânără de 19 ani a fost răpită de pe stradă, de fostul concubin. Bărbatul și încă o femeie au fost arestați

Ultimele Stiri
abonare newsletter