Ştiri din Transilvania

Președinta Ungariei Katalin Novák a fost întâmpinată cu proteste și a fost huiduită la Carei

Președinta Ungariei a fost huiduită la venirea în România pentru inaugurarea statuii poetului Kolcsey Ferenc.

Președinta Ungariei Katalin Novák /FOTO: Katalin Novák - Facebook Președinta Ungariei Katalin Novák /FOTO: Katalin Novák - Facebook

 

 


Katalin Novák, preşedintele Ungariei, a fost întâmpinată cu proteste, miercuri, la Carei, unde oficialul participă la festivitatea de inaugurare a statuii poetului Kolcsey Ferenc, autor al textului imnului naţional al Ungariei.

 

Un grup de câteva zeci de români, cu Tricolorul ţării, l-au huiduit pe oficialul ungar.

Protestatarii au arborat pancarte cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră", „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!".

De asemenea, în momentul sosirii preşedintelui Ungariei la Primăria din Carei, grupul de manifestanţi a scandat în repetate rânduri „România” şi „Trăiască, trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, în vreme ce la difuzoarele din zonă se auzeau melodii maghiare.

Protestatarii, veniţi din mai multe oraşe, au declarat jurnaliştilor prezenţi că sunt deranjaţi de faptul că preşedintele Ungariei nu vine oficial în România, dar şi de amplasarea unui număr prea mare de statui ale unor personalităţi maghiare în Carei.

Statuia lui Kölcsey Ferenc, inaugurată miercuri la Carei, este opera sculptorului Győrfi Lajos şi a fost realizată de către GECT Poarta Europei, la iniţiativa administraţiei locale din Carei, cu sprijinul Guvernului Ungariei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În Săptămâna Mare, suporterii Universității fac scandal pe tema gazonului de pe Cluj Arena și amenință: „La supărare ne putem și revolta!"

Guvernul a adoptat un nou cadru normativ pentru sprijinirea ucrainenilor care au fugit din calea războiului

Ultimele Stiri
abonare newsletter