Ştiri din Transilvania

Așa arată nepăsarea. Valea Fizeșului, „Delta” neștiută a Transilvaniei, sufocată de gunoaie!

Valea Fizeșului, din comuna Fizeșu Gherlii, a fost înecată, la propriu, de gunoaie și PET-uri, astfel că a fost nevoie de intervenția autorităților pentru a-i debloca scurgerea.

sursă foto Facebook Apele Române Someș-Tisa sursă foto Facebook Apele Române Someș-Tisa

 

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au deblocat secțiunea de scurgere a Văii Fizeșului din comuna Fizeșu Gherlii. 


Potrivit acestora, 50 de saci plini cu PET-uri și 4 metri cubi de material lemnos au fost strânși, o „recoltă care nu face cinste locuitorilor comunei”.

„Din experiența anilor trecuți, zona reprezintă un punct critic și probabil deșeurile vor reapărea. Oricâte campanii de informare și oricâte acțiuni de igienizare am organiza, apele nu vor fi niciodată curate dacă oamenii continuă să arunce deșeuri pe maluri și în albie. Instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor, ci întreținerea albiilor cursurilor de apă și a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, angajații noștri trebuie să desfășoare lucrări de decolmatare, reprofilări de alibi și terasamente”, spun reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, „invadat” de gunoaie pe Someș. Boc: „Vom pune un stăvilar până când oamenii învață să nu mai arunce mizerii în apă”

Sesizare colectivă pentru un Someș mai curat. „Ce rost au investiții de zeci de milioane de euro dacă râul e plin de gunoaie?”

Dosare penale pentru persoane care au aruncat saci cu gunoaie în pârâul din spatele casei, în Alba

abonare newsletter