Ştiri din Transilvania

Unul dintre ucrainenii dispăruți în Munții Maramureșului de Ajunul Crăciunului a fost găsit mort. O persoană este încă dată dispărută

Șase ucraineni s-au pierdut în Munții Maramureșului, în Ajunul Crăciunului, după ce au trecut granița. Unul dintre ei a fost găsit mort într-o râpă.

Șase ucraineni s-au pierdut în Munții Maramureșului, în Ajunul Crăciunului, după ce au trecut granița. Unul dintre ei a fost găsit mort într-o râpă/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Șase ucraineni s-au pierdut în Munții Maramureșului, în Ajunul Crăciunului, după ce au trecut granița. Unul dintre ei a fost găsit mort într-o râpă/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


Șase cetăţeni ucraineni au traversat Munţii Maramureşului din Ucraina spre România în după amiaza zilei de sâmbătă, 24 decembrie, doi fiind recuperaţi în aceiaşi seară, iar alţi doi, în cursul zilei de luni.

 


Din nefericire, ucraineanul care a căzut în prăpastie a fost găsit de un localnic care a alertat autoritățile. Trupul bărbatului va fi recuperat de salvamontiști astăzi.

CITEȘTE ȘI:
Incredibil! Un bărbat le-a ținut morală salvamontiștilor și s-a „ascuns” de ei după ce i-a chemat pentru că s-a rătăcit pe munte
VIDEO. Salvare dramatică a unui urs. A rămas blocat într-un lanț de sârmă, pe marginea unui drum în Bistrița-Năsăud

„Referitor la bărbatul descoperit ieri (marţi - n.red.) fără semne vitale, instituţia noastră a anunţat ISU Maramureş şi IPJ Maramureş şi va oferi sprijin tuturor echipelor angrenate în această activitate”, a mai precizat Oana Pârcălab, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.


Un ucrainean este dat dispărut

Poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani au reluat, miercuri, cu ajutorul unui elicopter căutările cetăţeanului ucrainean care făcea parte din grupul celor şase care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, la peste 1.800 de metri altitudine.

„Elicopterul Inspectoratului General al Aviaţiei venit în sprijinul nostru, având la bord şi un poliţist de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului, survolează în acest moment zona în încercarea de a localiza cel de-al şaselea cetăţean ucrainean din grup”, a adăugat Oana Pârcălab.


Din grupul celor şase ucraineni care au trecut în România, patru au fost recuperaţi de salvatori, unul a fost găsit decedat, iar pentru al şaselea căutările au fost demarate în cursul zilei de miercuri când condiţiile atmosferice sunt mult mai propice zborului cu elicopterul. 

CITEȘTE ȘI:

Tânărul din Cluj-Napoca dat dispărut a fost găsit spânzurat într-o pădure din Bistrița

Patru ucraineni rătăciți în Munţii Maramureşului, găsiți aproape înghețați. Unul dintre ei a murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter