Ştiri din Transilvania

Patru ucraineni rătăciți în Munţii Maramureşului, găsiți aproape înghețați. Unul dintre ei a murit

Trei bărbaţi şi o femeie, cetățeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo extreme. Unul dintre ucraineni a murit la spital.

Trei bărbaţi şi o femeie, cetățeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo extreme/ Foto: Salvamont Maramureș Trei bărbaţi şi o femeie, cetățeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo extreme/ Foto: Salvamont Maramureș

 

 


Trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de accidentat, aceştia fiind căutaţi miercuri seara de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră.

 


Frigul a fost prea mult pentru unul dintre ucrainenii rătăciţi pe munte, care a fost coborât pe targă de salvamontişti. Ceilalţi trei erau conştienţi. 

„Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat”, a spus Oana Pârcălab, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.


Unul dintre ucraineni, găsit în șoc hipotermic sever

Conform aceleiaşi surse, în momentul preluării celor patru persoane de la o altitudine de 1.400 de metri, una dintre acestea se afla în şoc hipotermic. De asemenea, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, a precizat că cetăţeanul ucrainean a fost descoperit în şoc hipotermic sever.

„S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin”, a spus Dan Benga.
În operaţiunea de salvare au fost implicaţi 6 poliţişti de frontieră, 6 salvatori montani şi o echipă de voluntari. 

CITEȘTE ȘI:

Mamă și doi copii ucraineni, răniți într-un accident la Câțcău! Un șofer a întors mașina în mijlocul șoselei

Planul roșu, ACTIVAT în Vrancea după ce un autocar cu ucraineni s-a răsturnat. 23 de persoane au ajuns la spital. FOTO

Ucrainean de 36 de ani, găsit mort în apele râului Tisa. Bărbatul a fost prins între două plăci de beton

abonare newsletter