Ştiri din Transilvania

Incredibil! Un bărbat le-a ținut morală salvamontiștilor și s-a „ascuns” de ei după ce i-a chemat pentru că s-a rătăcit pe munte

Salvamontiştii au fost în alertă mai multe ore din cauza unui turist care s-a rătăcit după ce a plecat de la Vârful Omu. Bărbatul nu a vrut să le ofere salvamontiștilor detalii unde se află și le-a ținut morală.

Salvamontiştii au fost în alertă mai multe ore din cauza unui turist care s-a rătăcit după ce a plecat de la Vârful Omu/ Foto: Salvamont Brașov - Facebook

 

 


Salvamontiştii din Bran s-au aflat în alertă timp de mai multe ore din cauza unui turist care s-a rătăcit după ce a plecat de la Vârful Omu, în a doua zi de Crăciun. Pentru a-l salva au fost mobilizate forțe impresionante care au plecat în căutarea bărbatului care se rătăcise în zona Mălăiești. 

 


Situația incredibilă vine abia acum. Turistul care a solicitat inițial ajutorul salvamontiștilor printr-un apel la 112 a refuzat ulterior să coopereze cu echipele Salvamont din Bran și Brașov. 

CITEȘTE ȘI:
Apariție „magică” de Ziua Sfinxului. Un turist echipat cu joben intenționa să ajungă pe Vârful Omu. FOTO/VIDEO
Bărbat „gol pușcă”, pe Vârful Omu. Salvamontiștii au rămas fără cuvinte. FOTO

Salvatorii montani au sunat și la stația meteo de la Vârful Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să țipe, dar care ulterior a părăsit stația meteo și a plecat.


„În data de 26.12.2022, ora 16:27, în urma unui apel primit prin 112 am fost informați despre existența unui bărbat epuizat fizic care a plecat de la Vf. Omu, s-a rătăcit și are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS primite de la operatorul 112 persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești. Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Brașov a alertat imediat formația Salvamont Bran, iar nouă salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul!

Din păcate în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă și a refuzat colaborarea cu echipa de intervenție. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct și prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul! Salvatorii montani au sunat și la stația meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să țipe, dar care ulterior a părăsit stația meteo și a plecat.


Deoarece salvatorii montani abordează orice situație cu maximă seriozitate, s-a decis ca formația Salvamont Bran să plece spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Brașov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din șase salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov pentru sprijinirea colegilor de la Bran în cazul în care situația o cerea. În timpul acțiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut același comportament ostil și nu a dorit să ofere informații despre locația în care se află susținând în continuare că doar dorește să fie salvat.

În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălțăminte, dar din păcate nu au reușit să identifice nicio persoană. În jurul orei 21:38 apelantul a răspuns la telefon și ne-a informat că este bine și nu mai are nevoie de ajutor.


Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Național Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale și vă rugăm ca în momentul în care apelați numărul unic de urgență 112 să oferiți informații cât mai exacte și să colaborați cu echipele de salvare!”, au transmis salvamontiștii.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Salvare dramatică a unui urs. A rămas blocat într-un lanț de sârmă, pe marginea unui drum în Bistrița-Năsăud

Inconștiență sinucigasă. O tânără de 24 de ani a murit, după ce a urcat neechipată pe munte - VIDEO

abonare newsletter