Ştiri din Transilvania

VIDEO. Salvare dramatică a unui urs. A rămas blocat într-un lanț de sârmă, pe marginea unui drum în Bistrița-Năsăud

Un urs a rămas blocat într-un lanț de sârmă duminică dimineața pe marginea unui drum în Bistrița-Năsăud. Jandarmii au intervenit pentru a-l salva.

Un urs a rămas blocat într-un lanț de sârmă / Foto: Jandarmeria Bistrița-Năsăud Un urs a rămas blocat într-un lanț de sârmă / Foto: Jandarmeria Bistrița-Năsăud

 

 


Un urs a fost salvat, duminică, de jandarmii bistriţeni, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă într-o zonă de pe raza ocolului silvic Bistriţa Bârgăului, potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

„În această dimineaţă, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit la un caz mai puţin obişnuit - un urs fiind prins într-un laţ de sârmă. Intervenţia a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bistriţa Bârgăului, în zona numită Valea Munceilor din localitatea Bistriţa Bârgăului, înspre Colibiţa (pe partea stângă a DJ 172 D). La faţa locului, jandarmii au solicitat, conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul primăriei Bistriţa Bârgăului”, a informat IJJ.


Zona unde a fost găsit ursul nu este una populată, ca urmare intervenţia nu a pus în pericol alte persoane.

Specialiştii au estimat că ursul are vârsta de până la 2 ani şi aproximativ 80 de kilograme. Animalul a fost tranchilizat, apoi i s-a desfăcut laţul din zona bustului.


Potrivit Jandarmeriei, ursul nu a fost rănit şi urmează să fie transportat la o altitudine mai ridicată din aceeaşi zonă şi eliberat. 

CITEȘTE ȘI:

Pădurea, prin ochii unui urs! Video incredibil cu peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni

Imagini amuzante. Un urs a fost surprins de cameră în timp ce se scarpină de scoarța unui copac. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter