Ştiri din Transilvania

Apariție „magică” de Ziua Sfinxului. Un turist echipat cu joben intenționa să ajungă pe Vârful Omu. FOTO/VIDEO

Un turist străin îmbrăcat cu pelerină și joben a încercat să ajungă la Vârful Omu. Din fericire, a fost oprit de salvamontiști.

Un turist străin îmbrăcat cu pelerină și joben a încercat să ajungă la Vârful Omu/ FOTO: Salvamont Busteni/Facebook Un turist străin îmbrăcat cu pelerină și joben a încercat să ajungă la Vârful Omu/ FOTO: Salvamont Busteni/Facebook

 

 


În ultimii ani, după apariţia în anumite medii a unei legende referitoare la formarea la Sfinx a unei „piramide energetice” de către razele soarelui în seara zilei de 28 noiembrie, la acest obiectiv turistic au venit sute de oameni curioşi şi dornici să asiste la fenomen, care nu este atestat ştiinţific. 

 


Potrivit legendei respective, „piramida energetică” s-ar forma numai în ziua de 28 noiembrie, în jurul orei 16:45, înainte de lăsarea întunericului.

CITEȘTE ȘI:


Doi tineri neechipați de munte au încercat să ajungă la Sfinx, pe cel mai periculos traseu. Salvamontiști: „Au intrat în panică” VIDEO
Bărbat „gol pușcă”, pe Vârful Omu. Salvamontiștii au rămas fără cuvinte. FOTO

Turiștii se aventurează pe munte fără să fie echipați corespunzător. Un turist străin îmbrăcat cu pelerină și joben a fost oprit din drum de salvamontiști și trimis la telecabină.

Discuția dintre salvamontiști și bărbat:


Bărbat: „Ce este aici? Unde am ajuns?”

Salvamont Bușteni: „Salvatori montani.”


Bărbat: „Voi salvați oameni, ca mine, care s-au rătăcit? Exact!”

„Un turist echipat «foarte bine» intenționa să ajunga la Vf.Omu. Spre dezamăgirea lui, a dat peste noi care, obligați să-i stricăm planurile, l-am oprit din elanul lui și l-am îndrumat către telecabină. Se pare că Sfinx-ul de ziua lui, atrage o «paletă foarte largă» de turiști. Să mai zică cineva că nu avem o meserie riscantă”, au scris salvamontiștii.

 

CITEȘTE ȘI:

Turiștii români fac probleme nu doar la munte, ci și la mare. Patru MORȚI într-o singură zi, inclusiv un salvamar

Inconștiență sinucigasă. O tânără de 24 de ani a murit, după ce a urcat neechipată pe munte - VIDEO

abonare newsletter