Ştiri din Transilvania

Doi adulți și trei copii din Cluj s-au rătăcit pe munte într-o zonă frecventată de urşi. Clujenii au parcurs un traseu foarte dificil. FOTO

Doi bărbaţi şi trei copii din judeţul Cluj s-au rătăcit în Munţii Trascăului, într-o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi, după ce au parcurs un traseu montan foarte dificil.

Doi bărbaţi şi trei copii din judeţul Cluj s-au rătăcit în Munţii Trascăului, într-o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi/ FOTO: Jandarmeria Română/Facebook Doi bărbaţi şi trei copii din judeţul Cluj s-au rătăcit în Munţii Trascăului, într-o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi/ FOTO: Jandarmeria Română/Facebook

 

 


Doi bărbaţi şi trei copii din judeţul Cluj s-au rătăcit în Masivul Bedeleu, în Munţii Trascăului, într-o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi, după ce au parcurs un traseu montan foarte dificil, aceştia fiind găsiţi, în urma unui apel la 112, de doi jandarmi şi doi poliţişti din Alba, potrivit unui comunicat transmis, duminică, agerpres, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ).

 


„Cinci persoane, dintre care doi adulţi şi trei copii, toţi originari din judeţul Cluj, au avut nevoie de intervenţia jandarmilor deoarece s-au rătăcit. S-a întâmplat sâmbătă în judeţul Alba, în zona Cascadei Şipote Bedeleu, o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi. În jurul orei 18,00, în urma apelului la 112, colegii noştri plutonier adjutant Paşca Petru şi plutonier major Bobar Mircea, împreună cu agent şef Vlad Sorin şi agent Drăgoiu Daniel, au pornit în căutarea persoanelor rătăcite. După aproximativ o oră de căutări, au identificat persoanele în cauză”, a informat IJJ Alba.

Turiştii îşi parcaseră autoturismul în apropierea DN75, de unde au plecat să parcurgă un traseu montan foarte dificil de străbătut în această perioadă a anului.


„Aceştia erau plecaţi de aproximativ şapte ore, iar în momentul în care şi-au dat seama că afară se întunecă, pe fondul oboselii accentuate, au cerut sprijin pentru a se putea întoarce”, a precizat sursa citată.

 

CITEȘTE ȘI:

Operațiune contracronometru pentru salvarea unui tânăr care s-a accidentat în Cheile Turzii. Acțiunea, îngreunată de frig

Zi de foc pentru salvamontiștii clujeni. Doi turiști au murit!

Tragedie în Maramureș. Cioban de 74 de ani dat dispărut, găsit mort de salvamontiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter