Social

Zi de foc pentru salvamontiștii clujeni. Doi turiști au murit!

Salvamontiştii au avut, în ultimele 24 de ore, 14 intervenţii în cadrul cărora au fost salvate 21 de persoane. Cinci turişti au fost răniţi şi doi au murit.

sursă foto Facebook Salvamont-Salvaspeo Cluj sursă foto Facebook Salvamont-Salvaspeo Cluj

 

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 14 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.


Cele mai multe apeluri au fost pentru echipele Salvamont Cluj.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 persoane, 5 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate 2 persoane au decedat şi au fost predate la Serviciul IML”, au mai transmis salvamontiştii.


Potrivit acestora, s-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, spune că cele două tragedii s-au produs în Bistrița și Vrancea. 


Una dintre persoanele decedate avea probleme cardiace și nu a mai putut fi salvată în ciuda manevrelor de resuscitare atât ale salvamontiștilor, cât și ale medicilor. Al doilea decedat a fost găsit împușcat, într-o zonă accidentată, de vânătoare, a spus Sănduloiu.

„Este vânt foarte puternic, dacă ești prins pe creste la 100 de km pe oră poți să pățești multe lucruri", a spus salvamontistul, care le-a recomandat oamenilor să renunțe la planurile pe munte și să revină atunci când vremea va permite.

CITEȘTE ȘI:

Salvamontiștii clujeni, exercițiu de salvare la Cheile Turzii - FOTO

Tragedie în Maramureș. Cioban de 74 de ani dat dispărut, găsit mort de salvamontiști

Scafandrii Salvamont Cluj, instruiți la Beliș pentru intervențiile de mare dificultate

abonare newsletter