Ştiri din Transilvania

Tragedie în Maramureș. Cioban de 74 de ani dat dispărut, găsit mort de salvamontiști

Un cioban de 74 de ani plecat de la o stână din Munţii Maramureşului în cursul zilei de duminică a fost găsit decedat de salvatorii montani, după mai multe ore de căutări într-o zonă greu accesibilă.

Un cioban de 74 de ani plecat de la o stână din Munţii Maramureşului în cursul zilei de duminică a fost găsit decedat de salvatorii montani, după mai multe ore de căutări într-o zonă greu accesibilă/ FOTO: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont/Facebook Un cioban de 74 de ani plecat de la o stână din Munţii Maramureşului în cursul zilei de duminică a fost găsit decedat de salvatorii montani, după mai multe ore de căutări într-o zonă greu accesibilă/ FOTO: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont/Facebook

 

 


Un cioban plecat de la o stână din Munţii Maramureşului în cursul zilei de duminică a fost găsit decedat de salvatorii montani, după mai multe ore de căutări într-o zonă greu accesibilă, a informat, joi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

 


„Căutarea a fost demarată în locul cunoscut sub numele de «Ploschi», o zonă greu accesibilă. (...) Ciobanul în vârstă de 74 de ani a plecat de duminică şi nu s-a mai întors la stână. După mai bine de 3 ore de căutări ciobanul a fost găsit decedat”, a spus Dan Benga.

Pe durata intervenţiei, salvatorii au fost însoţiţi de un echipaj de poliţie.


„A fost solicitat IML-ul, iar după efectuarea procedurilor acesta a fost coborât până unde există acces auto şi predat autorităţilor”, a mai precizat Dan Benga.

 

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a fost prins sub un mal de pământ, în Sic. Salvatorii intervin. A fost chemat elicopterul SMURD. FOTO/VIDEO

Bărbat „gol pușcă”, pe Vârful Omu. Salvamontiștii au rămas fără cuvinte. FOTO

Scafandrii Salvamont Cluj, instruiți la Beliș pentru intervențiile de mare dificultate

abonare newsletter